Visszafogadjuk e az exet?

Örök kérdés a szakítás után, hiszen sokan hajlamosak még azt a csillagot is lehazudni az égről, ami fent sincs..

Visszafogadjuk e az exet?

Biztosan gondoltál már arra, hogy NE békülj ki az „exeddel”. Sajnos azonban sokszor bele sem gondolunk a következményekbe, csak az jár a fejünkben, hogyan is tudnánk visszakapni őt. Ilyenkor nem számítanak az észérvek, a barátok tanácsai, csak megyünk előre a célunk után.

Utólag mindenki elkövetne annak érdekében mindent, hogy elkerülje a szenvedésekkel, olykor összeomlásokkal teli keserves hónapokat. Talán a legjobb, amit tehetsz, ha azonnal megszakítod a kapcsolatot vele, és nem találkoztok soha többet. Még egy kávéra sem! Főleg akkor, ha haraggal és nagy szenvedéllyel váltatok el.

Ám ez sokszor nem ennyire egyszerű, hiszen az ex általában nem illan el a semmibe. Lehet, hogy ugyanazon a környéken lakik, vagy egy helyen dolgoztok. Ha ez így van, akkor feltétlenül meg kell birkózni azzal a helyzettel, hogy az ex jelen van az életedben. Ez persze néha könnyű, néha nem. A kapcsolatokban a partnerek gyakran „kisegítik” egymást azzal, hogy kölcsönösen megtesznek dolgokat egymásnak. Az egyik a számlákkal törődik, a másik az autóval. Persze ugyanez a kölcsönösség érzelmi szinten is megtörténik. Az egyik napon a férfi erősíti a nő önbizalmát, a másik napon a nő teszi ugyanezt a férfinak. A mindennapi teendők és az érzelmek területén zajló feladatok megosztása a kapcsolat egyik szokásává válik.

Vannak olyan emberek, akik nem akarják csak azért feladni ezt a berendezkedést, mert a kapcsolat véget ért. Ezek azok az exek, akik telefonálnak, mert „csak beszélgetni szeretnének”, amikor rosszul érzik magukat, vagy ki akarják mazsolázni a kapcsolatnak azon részét, amelyek még mindig hasznosak számukra, annak ellenére, hogy már nincsenek együtt az egykori kedvesükkel. Mindenesetre többnyire felmelegítve csak a töltött káposzta jó,nem pedig egy kapcsolat.