Utazás közben küldhettek pénzt egymásnak viberen keresztül

A Viber üzenetküldő alkalmazással a világon először Magyarországon küldhetnek azonnal pénzt egymásnak a felhasználók a Moneytou funkcióval.

Utazás közben küldhettek pénzt egymásnak viberen keresztül

A szolgáltatás a Viber, a Mastercard, és a NeoPay magyar startup közös fejlesztése, amely a Mastercard Send technológiáján alapul.
A Viberen küldött összeg azonnal felhasználható

A küldött pénz hétköznap napközben azonnal megjelenik a kedvezményezett kártyáján, este és hétvégén is néhány perc alatt elérhetővé válik a fogadó számára, aki máris fizethet vele, vagy felveheti az összeget készpénzben. Ha halaszthatatlanul szüksége van valakinek a pénzre, ez az alkalmazás óriási segítség lehet, akár egy külföldi váratlan helyzet esetén is, hiszen nem kell megvárni a banki utalást, ahol a pénz csak a banki munkaórák alatt érkezik a fogadó számlájára.

Hogy működik?
 
A Viber alkalmazáson belül a Moneytou ikon kiválasztásával érhető el a szolgáltatás.  A Moneytou a küldő és a fogadó fél bankkártyai között küldi a pénzt. A felhasználóknak regisztrálniuk kell a bankkártyájukat ami lehet Mastercard vagy VISA, illetve debit vagy hitelkártya. Egyszerre több kártyát is lehet regisztrálni, és az adott tranzakció előtt ki kell választani, melyiket szeretnénk használni. Szimpatikus lehet a felhasználók számára, hogy bankszámlaszámot sem a küldő, sem a fogadó félnek nem kell megadnia. Egy Viber chatbot pedig segít, ha elakadtunk a folyamatban. A szolgáltatást több közép-európai ország is tervezi bevezetni a közeljövőben.
 
Moneytou limitek
 
Az EU pénzmosás elleni jogszabályai és irányelvei alapján a Moneytou szolgáltatással a felhasználók havi 125 000 Ft-ot, évente pedig 780 000 Ft-ot küldhetnek egymásnak. A bankkártyát kibocsátó bank ezeken a limiteken módosíthat.