Újgenerációs barbik: a rebaba

Hogyan születnek ezek a babák?

Újgenerációs barbik: a rebaba

Minden kislány életében eljön az a bizonyos barbie-babás korszak, amikor szeretnének minél színesebb, szebb ruhával gazdagított babával játszani. Ez egyrészt nagyon jó, másrészt viszont tudatalatt hoz létre egy olyan képet a felnőtt nőkről, ami nem feltétlen pozitív. Ezek a babák ugyanis általában agyon vannak sminkelve, csillivili ruhákban pompáznak, és természetellenes nagy szemük van.

Ennek az énképnek az elkerülése végett egy magyar anyuka úgy döntött, hogy saját készítésű babákat fog készíteni. A babák alapja a rendes barbie-baba, mindössze annyi különbséggel, hogy ezeknek az arcát körömlakklemosóval letörli és új, természetes baba-arcot varázsol rájuk vízálló festékkel. A ruhájukat is saját kezűleg varrja pamutból, valamint a cipőcskéket bőrből.

Ezek a rebabák olyannyira népszerűek lettek, hogy sok szülő a gyermeke képmására készíttet egyet. Ilyenkor küldenek egy saját fotót a gyermekükről, majd a készítő anyuka kivitelezi, így a saját képmására készült kislány boldogan tud vele játszani.