Túlélni a karácsonyt szingliként 2. rész

Szingliként igazi kihívás lehet a karácsony. Mindenki eldöntheti, hogy átvészeli, vagy igyekszik élvezni, amennyire lehet.

Túlélni a karácsonyt szingliként 2. rész

Aki megtapasztalta, az tudja, hogy hiába a látszólag ép család, ha a karácsonyt azzal kell töltened, akit már látni sem bírsz. Ha a gyerekek vagy a szüleid miatt úgy kell tenned, mintha elviselhető lenne a pokol, amiben élsz. Nincs rosszabb, mint karácsony este összeveszni és gyűlölködni, mert ilyenkor nincs hová menekülni. Nem véletlen, hogy a legnagyobb családi konfliktusok ebben az időszakban csúcsosodnak ki.
Ha neked csak egy békés, magányos, filmnézős, teázós karácsonyi jutott arra a két és fél napra, amíg a többiek végigjárják a családjukat és degeszre tömik magukat, akkor hidd el, nincs is olyan rossz dolgod.
Semmi csodálkoznivaló nincs azon, hogy az ünnepek után megugrik a társkeresők száma. Ez a két hét hangsúlyozottan érezteti az egyedülállókkal, hogy magányosak, még abban az esetben is, ha a dolgos hétköznapokban nem érzik magukat rosszul, mert elfoglalják magukat.
Persze megoldás lehet ilyenkor a barátokra koncentrálni, de a karácsony a legtöbb embernek a családról szól, kivéve azokat, akiknek egyáltalán nincs családjuk. A baráti családok részéről kedves gesztus lehet meghívni egy szinglit, de ehhez olyan bensőséges kapcsolat kell, ami kevesekre jellemző, ráadásul a családosok nem igazán szeretnek egyedülállókkal barátkozni.
Mindenesetre az biztos, hogy sokkal jobb egyedül, mint rossz társaságot választani csak azért, mert félünk a magánytól.
Ha egyedül töltöd a karácsonyt, igyekezz minden előnyét kihasználni és élvezd, hogy azt csinálsz, amit csak akarsz.
Ne foglalkozz azzal, hogy a közösségi média és a tévé is csöpög az ilyenkor szokásos posztoktól. Hidd el, sokan irigykednek rád, amiért nem kell senkihez alkalmazkodnod ezekben a napokban sem.