Trükkök, hogy megtartsuk a párunkat

Egy idő után sokan hajlamosak beleesni abba a hibába, hogy elkényelmesednek a kapcsolatban. De milyen trükköket vessünk be, hogy magunk mellett tartsuk a párunkat?

Trükkök, hogy megtartsuk a párunkat

Sokszor csak a szakítás pillanatában szembesülünk azzal, hogy az általunk jól működőnek vélt kapcsolat valójában nem volt működőképes, mivel a párunk számára nem volt gondmentes. Hiába gondolkozunk, vajon mit ronthattunk el, nem tudunk rájönni, hogy hol hibáztunk. Sajnos nem minden kapcsolat tart örökké,  – de tegyünk róla, hogy a miénk esélyes legyen erre. A legfontosabb amit megtehetünk, hogy szeressük önmagunkat. Valójában ez az alapja a saját boldogságunknak, függetlenül attól, hogy egyedül, vagy éppen párkapcsolatban élünk.

Ha elfogadjuk magunkat és szeretjük, ez sugárzik belőlünk, és akkor mások is pozitívan állnak hozzánk. Nagyon fontos dolog, hogy ne veszítsük el önmagunkat. Amikor rátalálunk a megfelelő társra, akivel hosszú távra tervezünk, hajlamosak leszünk arra, hogy elvesszünk a kompromisszumok rengetegében. Ne hagyjuk veszni az álmainkat és a vágyainkat, ne mondjunk le a karrierről sem. Nem szabad mindent feladni egy kapcsolat miatt. Fogadjuk el, hogy nem vagyunk tökéletesek.

Senki sem tökéletes, mindenkinek megvannak a saját hibái. Ha mi a párunkat a hibáival együtt elfogadjuk, joggal elvárjuk, hogy ő is így álljon hozzánk. A legfontosabb az, hogy legyünk őszinték. A boldog párkapcsolatnak az alapja az őszinte kommunikáció. Természetesen ennek kölcsönösnek kell lennie, és létfontosságú az is, hogy mit és hogyan mondunk egymásnak. Talán az a legfontosabb, hogy ne akarjuk birtokolni egymást. A kapcsolatunk előtt megvolt mindkettőnknek a saját magánélete. Ezt tartsuk meg a párkapcsolatunkban is. Igaz, hogy egy kapcsolatban elvárható valamennyi alkalmazkodás, de ne akarjuk csak magunknak eltulajdonítani a párunkat, és főleg ne akarjuk birtokolni.

Adjuk meg neki a szabadságot és teremtsünk egy olyan hátországot, ahova mindig szívesen és boldogan hazatér.