Top 5 hely, ahová idén el kell utaznod!

Ezek a helyek amennyire nem felkapottak, olyannyira csodálatosak!

Top 5 hely, ahová idén el kell utaznod!

A következő sorokban olvasható helyek nem a legfelkapottabbak közé tartozik, mégis erősen ajánlott, hogy legalább egyszer utazzunk el az adott helyre!

1. Bilbao, Spanyolország. Ez a gyönyörú város a baszk népcsoport legnagyobb városa, a tengerparton található. Olyannyira hangulatos hely, hogy tökéletesen alkalmas romantikázásra, vagy éppen lánykérésre. Leghíresebb látnivalói: Guggenheim Múzeum, ahol modern művészeti tárlatokat lehet megtekinteni. Maga a múzeum épülete már önmagában érdekes, hiszen külsőre eléggé furcsa lehet építészeti szemmel.

2. Románia, Erdély. Szomszédos országunkba érdemes ellátogatni, hiszen izgalmas túrákon vehetünk részt a hegyvidékeken, valamint finom, helyi különlegességeket kóstolhatunk meg éttermekben és bárokban. Itt érdemes megemlíteni a Drakula kastélyt is, melyet számos legenda övez körül.

3. Luxemburg. Ez a nagyon picike ország egy kis területen fekvő csoda. Rengeteg gyönyörű hegy, múzeum és mesebeli kastélyok tömkelegébe futhatunk bele. Hatalmas divat az al fresco vacsora, ami annyit jelent, hogy kint étkeznek az esti órákban a megfáradt turisták és ottlakók. 

4. Skócia. Legnagyobb városa, az Aberdeen az egyik legszebb város, számtalan középkori épület, múzeum vár ránk. Az esti órákban megkóstolhatjuk az eredeti skót whiskyet, reggelire pedig ne hagyjuk ki a rowiet, ami egy tipikus skót palacsinta lekvárral.

5. Thaiföld. Ha egzotikus dolgokra vágyunk, Buriram város a mi megfelelő célpontunk. Itt komplett templomkomplexet találunk, amit még a 11. és 13. században építettek egy kihűlt vulkán tetejére. Ha már itt járunk, nem érdemes kihagyni a Khao Kradong Forest Parkot sem, hiszen teljesen más élmény egy ottani erdő, mint itthon.