Top 10 nászajándék ötlet

Itt a jó idő, és egyre több esküvőre vagytok hivatalosak, de fogalmatok sincs, hogy mi legyen az ajándékkal? Íme 10 ötlet, mellyel garantáltan nem hagyunk cserben!

Top 10 nászajándék ötlet

Ha esküvőre vagyunk hivatalosak, komoly fejtörést jelent amíg eldöntjük, hogy mit adjunk nászajándékba, hogy igazán örülni tudjon a fiatal pár.

Pénzt ajándékozni a legkönnyebb megoldás. Ugyanis ha pénzt ajándékozunk, az ajándékozás lényege elvész: a kiválasztás és a meglepetés öröme. Mégis sokan választják, mert egyszerű, és nem okoz különösebb fejtörést, nem lehet mellélőni. Nászajándék bármi lehet, aminek a pár jó hasznát veszi a közös élet elindításához. Szerintem az ajándék választásnál a legfontosabb szempont az, hogy praktikus legyen.

A kristályváza, mint ajándék, kezd kikopni a divatból. Hétköznapi funkcióját tekintve, igazából csak a csokor mutat jól benne, amit ritkán kapunk, viszont porfogónak kiváló. Egyetlen érv szól mellette: ez a típusú ajándék azonnal továbbajándékozható. A kenyérpirító, robotgép, botmixer, és más hasznos holmi azért rizikós, mert az ifjú pár valószínűleg már fel van szerelve ilyen eszközökkel, lévén ezeket naponta használja az ember. Ha még sincs nekik, akkor is ők tudják, milyet szeretnének, illetve melyik eszköz megy a konyha vagy a fürdőszoba színéhez.

A nyaralás ajándékba belföldi és külföldi úti célokhoz szuper választás, hiszen a pár úgyis nászútra kíván menni. Az utalvány különböző címletekben kapható, és nagyon szép wellness utakra lehet elverni itthon is, nem kell rögvest Bangkokig rohanni. Az előbbi igen, az utóbbi egyáltalán nem javasolt.

A gravírozott öngyújtók, pólóra vagy párnahuzatra nyomtatott képmások kissé már eltűntek, de a gondolattal továbbra is játszhatunk. Ajándéknak kockázatos, mert kevés ember szereti saját magát látni, de utólag viszont szép emlék, ha az örömapa magát a gyűrű felhúzásának pillanatát örökíti meg kristályban. Ugyanaz vonatkozik rá, mint az utazási utalványra. Nem hiába érdemelte ki a negyedik helyet, hiszen ezzel az ifjú pár azt választ a lakásába, amit akar.

A menyasszonytánc az egyik legfőbb azonnali pénzforrás, mégis, egy kis kreativitással elegánsan is átnyújtható az összeg: tegyük egy plüssmedvébe vagy egy rusztikus ezüst dobozba. A sima papír borítékot pedig hagyjuk meg a dokinak és a paraszolvenciának. Számos weboldal kínál élményajándékot, erotikus meglepetést, kalandtúrát, vagy egy különleges vacsorát. Ha ilyesmit választunk, alaposan gondoljuk át, illik-e a pár személyiségéhez a téma: túlélőtúrát vagy oroszlánvadászatot csak megfontoltan válasszunk a repertoárból.

Ágyneműre mindig szükség van, kopnak, szétmosódnak, és a villák, kanalak is szeretnek eltünedezni. Nem egyedi ajándék, de úgy tűnik, sokan ezeket kérik. Előny, ha ismerjük a párt, és tudjuk hol tart a kapcsolatuk a házasságkötés pillanatában: azaz teljesen a nulláról kezdik, vagy éppen hivatalossá kívánják tenni közös életüket. Az első esetben a komplett étkészlet még mindig sláger. Ha viszont kevés információval rendelkezünk egy szép ágyneműszettel nem sokat tévedhetünk. Tulajdonképpen minden ajándék jolly joker.