Több, mint 640 millió forintot csalt el egy ügyvéd és a társa

Vádat emeltek egy ügyvéd és társa ellen, mert egy örökségből több mint 640 millió forintot elcsaltak.

Több, mint 640 millió forintot csalt el egy ügyvéd és a társa

Vádat emeltek egy ügyvéd és társa ellen, mert egy örökségből több mint 640 millió forintot elcsaltak - közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn az MTI-vel.Az MTI szerint egy hölgy jelentős vagyonhoz jutott, amelynek jelentős része külföldi bankszámlákon volt. A nő az idős napjait egy budapesti szállodában töltötte. Miután elhunyt, az örökösei megállapodtak egy idős barátjukkal, hogy segít nekik a külföldön található hagyaték felkutatásában.

A férfi elhatározta, hogy jogtalanul megszerzi az örökség nagy részét, ezért a tervéhez segítségül hívott egy ügyvédet is. A férfi rávette az örökösöket, hogy bízzák meg a hagyatéki ügyintézéssel az általa ajánlott ügyvédet, és járuljanak hozzá, hogy a hagyaték az ügyvéd letéti számlájára kerüljön. Ezek után a két férfi változatos módszerekkel jutott hozzá 2015-2016-ban több mint 640 millió forinthoz.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a vádlottak ellen kétrendbeli, különösen nagy kárt okozó csalás bűntette, a jogász ellen ügyvédi visszaélés bűntette miatt is vádat emelt.