Titkos Android kódok

Ti ismeritek ezeket?

Titkos Android kódok

Androidos telefonunk rengeteg olyan információkat rejt magában, amit a legtöbb felhasználó elérhetetlennek tart, és úgy gondolja, csak egy profi felhasználó tudja ezeket elővarázsolni. Ez azonban nem igaz, hiszen ha tudunk bizonyos kódokat, akkor vissza állíthatjuk a gyári beállításokat, rejtett kamera információkhoz juthatunk hozzá, visszaállíthatjuk értékes törölt adatainkat, és még sok mást.

Nem mind rejtett, de mégsem sokan ismerik őket, mivel nagyrészt a különféle telekommunikációs szakemberek munkáját segítik. Az USSD magyarul struktúrálatlan kiegészítő adatszolgáltatást jelent. Ezek a kódok a a telefon hálózatához tartoznak, hogy bizonyos parancsokat hajtsanak végre. Ilyen lehet például a fennmaradó egyenlegünk kiszámítása a feltöltőkártyás telefonnál, vagy az eddigi felhasznált adatmennyiség.

A kódok gyakran változnak és a szolgáltatótól is függhetnek, nálunk sajnos csak a T-Mobile-os működik egyenlőre.

Néhány „titkos” kód Android rendszerkód. Ezek általában csillaggal, vagy más különleges karakterrel kezdődnek. Ezekhez nincs szükségünk arra, hogy csatlakozunk egy hálózathoz, mivel ezek magával az Android rendszerrel kapcsolatosak. Továbbá folyamatosan frissülnek, amint új Android-verzió jelenik meg, illetve néhány gyártónak vannak saját, külön kódjai is.

Ez egy pofon egyszerű eljárás, nincs hozzá másra szükség, mint a tárcsázóra. Sajnos nem minden kód jó minden készülékhez, ezért ha egy-egy nem működne, akkor keresni kell egy másikat.

Minden kódot óvatosan kell kezeljünk, mivel előfordulhat, hogy egyes kódok használata akár az adataitok elvesztésével járhat vagy használhatatlanná teheti készülékünket. Előfordulhat olyan is, hogy bizonyos kódok használatakor nehezen érthető szakzsargon ugorhat fel miután begépeltük őket, így ha nem vagyunk 100%-ig biztosak abban, hogy mit csinálunk, akkor inkább ne tegyük.