5 tipp a biztonságos szexting érdekében

Mit jelent a szexting? Hogyan tudjuk biztonságosabbá tenni a tinik számára?

5 tipp a biztonságos szexting érdekében

A digitális világ fejlődésével ma már mindenki elintézi interneten, amit csak el lehet. Sajnos vagy nem sajnos, ezt mindenki döntse el saját maga, igaz ez a szexuális tevékenységekre is. Leginkább a szexting a gyerekekre és a tinédzserekre jellemző, hiszen így meg tudjuk oldani azokat a dolgokat, melyeket a szülők egyébként sokszor jogosan tiltanának egyenlőre.

A szexting nem más, mint az erotikus tartalmú üzenet váltások, a pucér vagy félpucér képek, videók küldözgetése. Ez elsőkörben azért is veszélyes, mert sokszor ugyebár nem tudhatjuk, hogy ki rejtőzik a telefon másik végén. Leginkább a tiniknek szól a következő 5 jó tanács, hogy hogyan is használják biztonságosan ezt a lehetőséget!

1. Ha egy számotokra ismeretlentől kaptok erotikus üzeneteket vagy képeket, akkor nem árt, ha jelzitek ezt a szülőknek, ugyanis nagyon sokszor ebből van a probléma. Ha ráadásul ennek a vadidegennek ti is továbbítotok hasonló tartalmakat, akkor még szexuális visszaélés, majd később zaklatás is lehet a vége!

2. Ismeretlennek soha ne küldjetek semmi ellenetek felhasználhatót! Természetesen jó dolog a szexting, ha mondjuk egy párkapcsolatban vagytok, de a tényleges aktusra még nem szeretnétek rátérni, de ez is csak akkor, ha már teljesen megbíztok a másikban. 

3. Az arcod takard le! Ez azért is fontos, és itt jelenleg mindegy, hogy mennyire jól ismered az illetőt, de sosem tudhatod, hogy egy esetleges veszekedés vagy szakítás hevében nem tölti fel ezt különféle közösségi portálokra, ahol bárkinek közszemlére teszi a bájaid!

4. Ha úgy érzed, hogy egy ismerkedő idegen túlságosan tolakodó, neadjisten' fenyegetőző, azonnal szólj nagykorú rokonnak, és mentsd el az összes bizonyítékot! Későbbiekben ha fennáll a visszaélés vagy a zaklatás, akkor szükség esetén a hatóságok is gördülékenyebben tudnak intézkedni, mint információk nélkül!

5. Nagyon figyelj arra, hogy ne tárolj a saját telefonodon magadról erotikus fényképeket vagy videókat, mert bármikor hackerek kezébe kerülhetnek! Ez vonatkozik a számítógépedre is, hiszen ha illetéktelen kezekbe kerül, az még ráadásul bűncselekménynek minősül, főleg ha még nem vagy nagykorú!