Tilos a munkahelyi szerelem? Mit mond a jog?

A munkaadó a munkavállalót csak olyan információ közlésére kötelezheti, amely lényeges a munkaviszony szempontjából, és nem sérti a munkavállaló személyhez fűződő jogát. Ebből következően a munkáltató nem írhatja elő a létrejött párkapcsolatok bejelentésének kötelezettségét.

Tilos a munkahelyi szerelem? Mit mond a jog?

Az USA-ban szokványos előírás, hogy tiltják a munkatársak közötti privát kapcsolatot. Ennek célja nem a szerelmi kapcsolatok ellehetetlenítése, hanem a szexuális zaklatás megelőzése. 
A tilalom az európai országok többségében kulturálisan idegen és jogellenes lenne. Kontinensünkön megszokott, hogy kapcsolatok, sőt, nagyon sok esetben házasságok születnek a munkahelyi ismeretségből. A személyiség szabad kibontakoztatásához fűződő jog alapvető eleme a magánéleti kapcsolatok szabad alakítása. Ez egy alapjog, ezért nem lehet etikai kódexben általános jelleggel korlátozni. Érdemes azonban megnézni, hogy a munkaszerződések bevett fordulata szerint lehetőség szerint kerülni kell a munkahelyi viszonyokra negatívan kihatható magánéleti kapcsolatokat, különösen alá-fölé rendeltségi viszonyban. Magyarországon a munkavállaló a munkaviszony fennállása alatt sem munkahelyén, sem azon kívül nem tanúsíthat olyan magatartást, amellyel munkáltatója jogos gazdasági érdekeit veszélyeztetné – fekteti le Munka Törvénykönyvének 8. szakasza. Ugyanakkor az Alaptörvény általános jelleggel, a magánélet védelméről szóló 2018. évi LIII. törvény pedig részletekbe menően garantálja a magánélethez fűződő jogot. A magánéletet a munkahelyen is tiszteletben kell tartani, ezért a munkavállalók jogszerűen létesíthetnek párkapcsolatot kollégájukkal, ezt a munkáltató semmiféle belső szabályzattal nem tilthatja meg.