Tévhitek a homoszexualitásról

Sok tév kering a homoszexualitásról, mert nem mernek az emberek nyíltan rákérdezni. Mi most megtettük, és egy anonim, meleg pár válaszolt nekünk!

Tévhitek a homoszexualitásról

Hiába is élünk egy viszonylag elfogadó, és felvilágosult világban, akkor is annak még olyan tények, melyekről csak feltételezések vannak, de konkrétumok nem. Most pár tévhitet szeretnénk eloszlatni!

1. A homoszexualitás csábítással terjed

Nem, ez nem igaz. Attól, hogy valaki melegekkel beszélget, nem lesz sem leszbikus, sem biszex. Ha mégis egy olyan emberrel találkozol, akivel azonos a nemetek, és jeleket küld feléd, nyugodtan jelezd neki, hogy te nem szeretnél tőle semmit.

2. Egy meleg kapcsolatban az egyik fél mindig a nő, míg a másik a férfi

Tény, hogy vannak olyan kapcsolatok, ahol megoszlanak a szerepek, de többnyire a két ember egyenlő félként kezeli a másikat. A legtöbb kapcsolatban nem veszik figyelembe a férfi-női munkákat, hanem felváltva, vagy pedig mindenki a hozzá jobban testhez álló feladatot végzi el.

3. A homoszexuális emberek nem képesek tartós kapcsolatra

Ez sem igaz, hiszen rengeteg pár él tartós kapcsolatban. Sokan nem merik ezt különböző okok miatt felvállalni a nagy világ előtt, legyen ez családi, munkahelyi vagy baráti kör.

4. A meleg férfiak pedofilok

A statisztikák szerint sokkal nagyobb arányban fordul elő heteroszexuális férfiaknál a gyermekek szexuális molesztálása, mint a melegeknél. Sajnos a média szereti ezt kiszínezni.

5. Gyerekkori trauma miatt kezd el valaki a saját neméhez vonzódni

Még konkrétan a tudósok is csak találgatják, hogy mi lehet ennek az oka. Eddig a legésszerűbb a fogantatáskor eldőlő elméletük. A legtöbbünknek semmilyen gyerekkori rossz élménye nincs, ami ehhez vezethetne.

6. A homoszexuálisok minden velük megegyező neműekhez vonzódnak

Ez pont ugyanolyan, mintha azt jelentenénk ki, hogy egy heteroszexuális nő a világon élő összes férfihoz vonzódik. A melegek legalább olyan gondosan igyekeznek párt választani, mint azok, akik nem azok. Ugyanúgy fontos, hogy hasonlítson az érdeklődési kör, legyen miről beszélgetni, és megegyezzen az életcél.

 

Remélem ezekkel a tényekkel már másképp fogunk rájuk tekinteni, természetesen pozitív irányban!