Tényleg több a megcsalás, amióta online lehet ismerkedni?

Egyébként is elég ritkák manapság a hosszú kapcsolatok, hát még így, hogy berobbantak a társkeresők! Szerintetek tényleg több a félrelépések száma?

Tényleg több a megcsalás, amióta online lehet ismerkedni?

Mielőtt jobban beleásnánk magunkat a témába, először próbáljuk meg definiálni a megcsalás fogalmát. Régen akkor beszéltek megcsalásról, ha a másik fél szexuális kapcsolatot létesített egy harmadik féllel. Ma már lehet hallani az érzelmi megcsalásról is, hiszen sokaknak már egy könnyű kis flört is kimeríti a megcsalás fogalmát. Láthatjuk, hogy ahány emberrel beszélünk, annyiféle magyarázat hangzik el arról, hogy számára mi tekinthető megcsalásnak. És amióta az online világ berobbant a mindennapjainkba, még inkább színesedett a megcsalás palettája.

Mióta szinte mindenki számára könnyen elérhető lett az internet, megváltozott a hűtlenség fogalma, és az interneten való flörtölés, levelezgetés és szexchatelések, intim fotók megosztásával gazdagabbá vált a fogalom. Ezek tulajdonképpen beleférnek az érzelmi megcsalásba.

Azt, amikor az egyik fél például rendszeresen csetelget egy harmadik emberrel, képeket küld és fogad, ismerkednek, és akár szexchatig is eljutnak, simán belefér a megcsalás fogalmába.. Bár felvet némi elvi kérdést maga a fogalom, az alapvető jelentése annyi, hogy az egyik fél érzelmileg megcsalja a másikat. Igazából az  online hűtlenség azért okoz problémákat, mert digitálisan nyomuk van. De azért álszentek se legyünk: minden egészséges párkapcsolatban megtörténik időnként, hogy valaki ártatlan flörtbe keveredik. Ez az internet előtt nem volt olyan nagy dolog, de egészen más az, amikor a partner feketén fehéren leírva látja a kijelzőn a félreérthető szavakat.

A másik online veszélyt az jelenti, hogy mivel az írott információk nyomot hagynak, a másik félnek lehetősége van arra, hogy utánajárjon a valós információknak. Azt, hogy mi fér bele egy kapcsolatba, csak az a két ember tudja, akik érzelmileg benne vannak. Akadnak, akik elviselik, ha másokkal flörtölnek, esetleg randizgatnak. Vannak, akiknél egy szemezés sem fér bele másokkal, ezeket a határokat csak és kizárólag a kapcsolatban élő partnerek tudják meghatározni. Ezért érdemes még az elején megbeszélni a párunkkal, hogy mit lehet és mit nem, így elkerülhetjük a későbbi esetleges kellemetlen beszélgetéseket.