Tényleg mérgező a tiszafa-tea?

Hogyan lehet egy alternatív gyógymódú tea mérgező?

Tényleg mérgező a tiszafa-tea?

A tiszafa-teát bizonyára mindenki ismeri, aki jártas egy kicsit is az alternatív orvoslás témakörében, ugyanis eddig csak annyit tudtunk róla, hogy rendkívül jótékony hatással van a köhögésre.

Egy homeopátiás szerekkel foglalkozó blogger hosszasan taglalta, hogy a tiszafa szinte minden része mérgező, kivéve a piros magköpenyt, hiszen rendkívül sok toxikus alkaloidokat tartalmaz. Ennek a fajta mérgezésnek nagyon súlyos tünetei vannak: hányinger, hányás, kóros hasmenés, szívritmuszavar és akár kómába esés is.

Ezzel arra szeretné felhívni a blogger természetgyógyász a figyelmünket, hogy óvatosan és körültekintően alkalmazzuk az interneten található recepteket, hiszen sokszor ugyebár fogalmunk sincs, hogy honnan ered az alapötlet. 

Manapság már maximum pár percet vesz igénybe, hogy hivatalos oldalakon utána tudjunk járni a különféle gyógymódoknak, de a legjobb, ha őszintén elmondjuk a körzeti orvosunknak a problémánkat, és rákérdezünk, hogy esetleg gyógynövényes alternatívával nem tudjuk-e kiváltani a gyógyszerszedést.

Pozitívuma az egésznek, hogy egyre többen próbálkoznak a természetben keresni a megoldást bizonyos problémára, és nem csak a gyógyszertári készítményekig ér el a látókör.