Tényleg elégedettebbek lesznek a nők a pornónézéstől?

Egy felmérés szerint ez teljes mértékben így van, bár maga a téma elég összetett. Most kifejtjük ezt nektek!

Tényleg  elégedettebbek lesznek a nők a pornónézéstől?

Bár a pornófogyasztást javarészt a férfiakkal azonosítjuk, ebből a felmérésből is kiderült, hogy csaknem a nők harmada néz felnőtteknek szóló filmeket. Ezt az arányt a 2019-es PornHub statisztikák ugyancsak megerősítették. A pornóhoz való hozzáférés azon a feltételezésen alapul, hogy ezek a filmek negatív  hatásokat gyakorolhatnak a férfiakra és a nőkre egyaránt, és így a társadalom egészére. Másrészt viszont tény, hogy a pornográfia kevésbé gonosz célokat is szolgálhat. Például oktatási funkcióval rendelkezhet azok számára, akik kevésbé értenek a szexuális együttlétekhez. A párok is használhatják a pornót a szexuális érdeklődésük, vagy izgatottságuk fokozásának eszközeként.

De kik néznek pornót a nők közül? 

Kiderült, hogy a fiatalabb nőkre jellemzőbb a felnőtt filmek megtekintése, különösen azok esetében, akiknek a szexuális érdeklődése, étvágya is nagyobb.

Milyen hatással van a nőkre, ha pornófilmet néznek?

Több kutatás is megerősítette, hogy a férfiakra nincs túl jó hatással a pornónézés, bár akadnak olyan kutatások is, melyek ezt cáfolják. Negatívum lehet, hogy a pornó függőséget okozhat, merevedési gondokat, magömléssel kapcsolatosan problémákat, elmagányosodást, párkapcsolati nehézségeket válthat ki.

Ehhez képest a nőkre merőben más formában fejti ki hatását a pornó. A felmérés alapján azt találták, a pornó a nők esetében nem jelent általános elégedetlenséget, már ami a szexuális életet, vagy éppen a párkapcsolatot illeti. Bár kisebb arányban, de a nők is használták kompenzálásra a pornónézéssel összekötött önkielégítést. Ettől függetlenül többen voltak azok, akik vágyfokozóként tekintettek a filmekre. Mindez azt is jelenti, hogy a nők esetében nem befolyásolta negatív irányban az együttlétek minőségét, vagy éppen mennyiségét.

Sőt! Megállapították, hogy nagyobb eséllyel volt orgazmusa azoknak a nőknek, akik alkalmanként időt szántak erre a magányos tevékenységre. Ennek oka bizonyára nem is annyira a pornóval, mint magával az önkielégítéssel köthető össze. A nőknek ugyanis egyértelműen javul az orgazmus készsége azáltal, hogy megtanulják, mi okoz számukra örömöt. A nők orgazmusát számos tényező befolyásolja. Az egyik kritikus fontosságú tényező pedig nem más, mint a szexuális tevékenységek típusa – legyen szó maszturbációról vagy a partnerrel való együttélésről. Különösen akkor, ha az elsődleges stimulációs forma a hüvelyi érintkezés, nem pedig a csikló izgatása.