Téli foglalkozás a házban

Mivel kössük le a gyerekeket a lakásban?

Téli foglalkozás a házban

Főleg a hideg téli napokban, amikor éppen nem esik a hó és a szánkózás nem opció, elég nehéz lekötni a gyerekek figyelmét. Általában ilyenkor már unalmassá válik a társasjáték és a kártyaparti is. A kreatív anyukáknak hálistennek segítségül szolgálnak azok a blogok, ahol mindenféle otthon is elkészíthető tárgyakat mutatnak be. 

Ilyenek közé tartozik például a petpalackból készült karkötő, amihez csak egy nem használt műanyag flakonra, ragasztóra, régi vasalóra és díszítőelemekre van szükség. Utóbbiakhoz használhatunk temperát, alkoholos filceket és kisebb díszítőket. Ki kell vágni a műanyagból egy olyan vastag karikát, amilyenre a karkötőt kívánjuk készíteni. Ennek a darabnak mindkét oldalát el kell sütni a vasaló segítségével, hogy ne vágjon, majd kedvünkre díszíthetjük.

A saját karckép is elég művészi tud lenni, hiszen a saját készítésű képet ki is rakhatjuk, hogy a későbbiekben is gyönyörködni tudjunk benne. Ehhez sem kell sok minden: egy sima fehér papír, zsírkréta vagy tempera, valamint egy karcoló eszköz, ami lehet akár egy kifogyott golyóstoll vagy fokgpiszkáló. A rajzunk akkor lesz igazán csodás, ha minél többszínűre festjük tele a papírt, majd abba karcoljuk bele a mintákat.