Távkapcsolat - működhet?

Utunkba állhat a távolság?

Távkapcsolat - működhet?

Bizonyára sokan ismerünk olyan párokat, akik távkapcsolatban, tehát nem egy városban vagy nem ugyanabban az országban élnek. Egy felmérés szerint meglepő módon nincs különbség férfiak és nők között, inkább személyiségfüggő, hogy ki, hogy viseli a távkapcsolat nehézségeit.

Nehéz megszokni a másik hiányát, főleg akkor, ha már együtt éltünk a párunkkal. Ám a tapasztalatok azt mutatják, hogy hozzá lehet szokni a másik fél hiányához, ha pár dologra odafigyelünk:

Minden kapcsolatnak az alapja a bizalom, és ezt nehezebb fenntartani a távkapcsolat alatt. Ezért tisztázzuk előre, hogy számunkra mit jelent a hűség, mi a megcsalás, és azon dolgok, amelyeket nem tudunk tolerálni ezen időszak alatt sem.

Próbáljunk meg legalább havonta találkozni a kedvesünkkel. Távkapcsolatban élni nem egyszerű, sokszor nehezen telnek a külön töltött napok, ám a havi egyszeri találkozásnak is megvan a maga varázsa, hiszen minden találka alkalmával átélhetjük a várakozás érzését.

Azt mondják, hogy az igaz szerelem a távolságnak is ellenáll. A lényeg, hogy maradjunk optimisták, mert ha kitartóak vagyunk ebben az időszakban, az a párkapcsolatunkat csak erősebbé és még szilárdabbá teszi.