Tavaszi allergia tünetei

Ezeket a természetes praktikákat mindenkinek ismernie kell!

Tavaszi allergia tünetei

A tavaszi allergia tüneteit a száraz és könnyű pollenek szemcséi okozzák, melyek a virágzó fákról, bokrokról és a virágokról jönnek. Itthon a leggyakoribb allergiát kiváltó pollenek közé tartozik a mogyoró, a szilfa, a nyárfa, a fűzfa, a nyírfa, a kőrisfa és a tölgyfa.

A pollenek mellett a tavaszi időszakban komoly allergiás problémákat okozhat még a penész is a tavaszi nagytakarítása mellett. De mégis hogyan tudunk erre házilag megoldást találni? Legegyszerűbben elsősorban a csalántea fogyasztása kifejezetten hasznos lehet, hiszen magas hisztamintartalma miatt az egyik legtermészetesebb allergia elleni gyógymód. 

A másik legismertebb gyógymód az almaecet, ami nemcsak fogyókúrásoknak való hasznos találmány, hiszen elég magas káliumtartalma miatt közkedvelt az allergiában szenvedők körében. Segít megszüntetni az orrfolyást és felszaggatni a lerakódott váladékot.

Nem utolsósorban érdemes ilyenkor sűrűbben forró zuhanyt venni, ugyanis ezzel lemossuk magunkról a polleneket, és a gőz segít kidugítani az orrunkat is.