Szülés utáni szex: 3 tabu, amiről senki sem beszél!

Mi a helyzet a szülés utáni összebújásokkal? Lerántottuk a leplet 3 tabu témáról, melyre sokan kíváncsiak, mégsem merik megkérdezni!

Szülés utáni szex: 3 tabu, amiről senki sem beszél!

Azoknak a nőknek, akik gyermeket vállalnak, az anyaság életük egyik legfontosabb szerepévé válik. Mégis kevés szó esik arról, hogy hogyan találhat valaki vissza a feleség, partner, saját testi boldogságát fontosnak tartó nő szerepéhez is. Néhány tabu kérdést igyekszünk most megválaszolni, amiről a legtöbben nem mernek beszélni.

1. Az a bizonyos 6 hét

Az internetes fórumokon vissza-visszatérő kérdésekből az látszik, hogy még az általános információ sem feltétlenül jut el mindenkihez: a szülés utáni szexmentesség ideje 6 hét, ez után esedékes egy orvosi vizsgálat, ahol, ha a nőgyógyász mindent rendben talál, zöld utat ad a házasélet újrakezdéséhez. Úgy tűnik azonban, erről nem minden orvos tájékoztatja a kismamát, rákérdezni pedig sokan szégyellnek a dologra.

Arról pedig még kevesebb szó esik, hogy a 6 hét mindenképpen legfeljebb iránymutatás lehet: vannak nők, akik gyorsabban regenerálódnak, könnyebben felépülnek a szülésből, és adott esetben a szex utáni vágyuk is hamarabb tér vissza. Érdemes lehet tudni, hogy a szülés utáni első együttléthez jó, ha van kéznél egy nagy adag síkosító, ami megkönnyítheti azt, hogy újból egymásra találjatok.

2. Lélekben is fel kell készülni

Ahogyan vannak anyák, akiknek több időre lehet szükségük a fizikai regenerálódásra, ugyanúgy vannak, akik bár testileg készen állnak, lélekben még nem találják az összhangot új szerepükkel, esetleg éppen a szex az utolsó, ami most az eszükbe jut. Fontos tudni, hogy a nemi vágy átmeneti szünetelése egyaránt normális. Rengeteg dolog változott most meg az életetekben, és ezt a változást nem mindenki kezeli egyformán. Ne azzal foglalkozz, hogy a kismamajógán a többi anyuka csinálja-e már, vagy hogy a barátnőid szerint mikortól mi normális. Figyelj a saját tested jelzéseire.


3. Tejelválasztás

Ha van egy közös gyermeketek, akkor nagy valószínűséggel szexeltetek már, akkor pedig tudnotok kell, hogy az együttlét lehet meghitt, lehet romantikus vagy éppen túlfűtött, de semmiképpen sem olyan, mint ahogy az a lányregényekben le van írva. A szex bizony egy testi aktus, ami hangokkal, testnedvekkel és hasonlókkal jár, ezen semmiféle szégyellnivaló nincs.

Mégis sok kisgyerekes anyuka érzi kellemetlenül magát, amikor a szülés utáni együttlétek alatt egy új jelenséget tapasztal: a tejelválasztás ugyanis nem csak a baba sírására, de akár a gyönyör hatására is beindulhat. Fontos tudni, hogy ez teljesen normális, ahogyan az is, hogy vannak férfiak, akik ezt izgatónak, mások kevésbé vonzónak találják.