Szőrtelenítsen a pasi vagy ne?

Nektek a szőrös vagy a csupasz pasik jönnek be? Elég eltérőek lehetnek a vélemények, de azért próbáljuk meg lecsupaszítani a témát!

Szőrtelenítsen a pasi vagy ne?

A férfiak szőrtelenítése érdekes kérdés. Egyesek számára elvárás, hogy a pasi is szőrtelenítsen. Igaz nem fedi a teljes valóságot, mert ahányan vagyunk nők, annyiféle elképzelésünk van arról, hogy hogyan néz ki a számunkra kívánatos férfi. Van aki ragaszkodik a férfias szőrzethez, míg másokat éppen ez taszít. Úgy vélem, abban megegyezhetünk, hogy az ápolt arc és a rendben tartott szemöldök, illetve az orrból vagy fülből kikandikáló szőrszálak eltüntetése teljesen normális, általánosan elfogadott dolog. Persze tudjuk, hogy vannak olyan foglalkozások, ahol elvárás lehet a szőrtelenített férfi test. De azért ez a ritkább eset.

A férfiak genetikailag egyre kevésbé szőrösek: a meleg ruhák viseletével ugyanis a testszőrzet egyszerűen elveszítette védelmi funkcióját. Ennek ellenére vannak kifejezetten szőrös típusok, és olyanok is, akiken alig van pár szál, de azt is eltávolítják. Mindazonáltal, ha a higiéniás pozitívumait nézem a szőrmentes állapotnak, akkor is csak helyeslem, hogy ne csak mi, nők, hanem férfitársaink is figyeljenek erre az apró, de annál fontosabb részletre.

Hogy mely területeket érintse a szőrtelenítés, azt a férfire bízom, de lehetőleg érvényesüljön a jut is, marad is-elv.  Minden férfi két dolgot alapvetően természetesnek tekinti: a nők bőre állandó jelleggel sima és puha legyen, valamint, ha akad két szabad percünk, a gyantázásnál szórakoztatóbb programot el sem tudunk képzelni annak eltöltésére. Mi vagyunk annyira áldozatkészek, hogy hagyjuk, ezek a tévképzetek megmaradjanak, cserébe pusztán azt kérnénk, hogy a férfiak megkönnyítve helyzetünket, szőrtelenítsenek! 

Van aki szerint tagadhatatlan, hogy a szőr a férfiasság jelképe volt régen, ma azonban már bőven elég egy szexi, szépen karbantartott borosta, este pedig sokkal jobban esik egy finom, selymes mellkasra lehajtani a fejünket.  A szőrtelenítés az igényesség egyik ismérve, aki ad a külsejére, az nagy valószínűséggel az életének alakulására, karrierjére, emberi kapcsolataira is fokozottan odafigyel, ami egy potenciális barát tekintetében egyértelműen pozitívum . Utóiratként hallkan megjegyezném, hogy ha több orális szexre vágytok, akkor az intim részeket igenis illik karbantartani!