Szingliként vagy párban? Érvek és ellenérvek

Minden szingli tudja, hogy a szingliség sok előnnyel jár. Azt csinálsz, amit csak akarsz, akkor és azzal, amikor akarod.

Szingliként vagy párban? Érvek és ellenérvek

Senki nem támaszt veled szemben elvárásokat és csak magadnak kell megfelelned. Amikor párkapcsolatban élsz, sokszor kell alkalmazkodnod a másikhoz és kompromisszumokat kell kötnöd. Mindezekért kárpótol az az érzés, hogy nem vagy már egyedül, szerethetsz valakit, aki viszontszeret.
Lássunk néhány különbséget a szingli és a páros életmód között.
1. Egy párkapcsolatban nem mondhatod, hogy ma nincs kedved felkelni
Sajnos, vagy nem, ha összekötöd az életed, sőt, mi több, az életteredet valakivel, kénytelen vagy feladni kicsit a szabadságodból és a kényelmedből is. A harmonikus kapcsolat érdekében össze kell csiszolódnotok, és ez azt jelenti, hogy nem mindig hódolhatsz a régi szokásaidnak.
2. Szingliként sosem tudhatod biztosan, kit viszel haza
Egy párkapcsolatban lehetőségetek van arra, hogy igazán megismerjétek egymást. Sok szingli felgyorsult életébe az ismerkedés nem fér bele. Mivel a szexre mindenkinek szüksége van, gyakran olyan kalandokba is belemehetsz, amelyek nem biztos, hogy vezetnek valahová a közösen töltött éjszakán túl. Legyél óvatos, gondold meg, kivel bonyolódsz futó kalandokba, nem mindig éri meg.
3. A párkapcsolatban sosem vagy egyedül
Ennek értsd a jó és a rossz oldalát is. Jó azért, mert nem kell egyedül lenned, magányosan borozgatnod péntek esténként. Kedvesednek elmondhatod a problémáidat és bármikor lepedőakrobatikával lephetitek meg egymást. Ez azonban sokszor azt is jelenti, hogy nem lehetsz egyedül a gondolataiddal, nem tölthetsz kellő időt saját magaddal. Persze, ha megbeszélitek a közös élet szabályait, ez a probléma megelőzhető.
4. Szingliként te dönthetsz mindenben
Ez gyakran határtalan szabadságérzéssel tölt el, hiszen senki nem szól bele a döntéseidbe. Azonban bizonytalanságot is okozhat, hiszen az életben rengeteg olyan kérdés adódik, amit jobb, ha megbeszélsz mással, akinek adsz a véleményére. Ilyenkor is jól jön, ha van egy párod, aki a legközelebb áll hozzád, ismer téged és tudja, mi számodra a helyes döntés. Amikor párkapcsolatod van, akkor is őrizd meg a szabadságodat a téged illető kérdésekben, persze, amikor szükséges, kérd ki párod véleményét.
5. Párkapcsolatban mindig van kivel szexelned
Akármennyire furcsán hangzik, igaz, hogy ha párkapcsolatban élsz, jobb esetben bármikor egymásnak eshettek, hogy a szerelem oltárán áldozhassatok. Nem kell minden praktikádat bevetned ahhoz, hogy megszerezz valakit, hanem arra kell koncentrálnod, hogy megtartsd azt, akit szeretsz.