Színes esküvői ruhák

Miért jobb egy színes esküvői ruha? Tényleg csak fehérben mehetünk férjhez?

Színes esküvői ruhák

A menyasszonyi ruhával kapcsolatban szinte minden nőben lebeg egy idealizált, álomszerű kép, amelyhez nagy valószínűséggel igen hasonlót fog választani, amikor ruhapróbára kerül a sor. Egy "árnyalatnyi különbség"  ugyanis esküvői ruha tekintetében bizony nagyon is sokat számít. A fehértől az ekrün át, tojáshéjtól a bézsig talán elsőre végtelennek tűnhet a kínálat, ám ahogy az erősebb színek esetében sincs olyan, akinek minden szín jól áll, így ugyanez érvényes az esküvői ruha finom árnyalataira is. Több évszázados hagyomány, hogy az igazi esküvői ruha színe csak a klasszikus hófehér lehet, hisz a fehér a tisztaságot, a természetességet, az örömöt, az egyszerűséget jelképezi.

De persze mindig vannak trendek, hogy mikor milyen az éppen aktuális menyasszonyi ruha színe a divat szerint. Lehet klasszikus fehér, törtfehér, ekrü, krémszínű ruha, de manapság nagy divat lett a színes esküvői ruha, mint például a barack, pezsgő, vanília, púder, arany, ezüst és élénkebb színű ruhák.

Vidéken, még mindig a hagyományos, klasszikus hófehér esküvői ruha az uralkodó, ellenben a városokban inkább a színesebb, uszályos ruhákat keresik a leendő feleségek. A ruha színe kiválasztásakor a leendő aráknak érdemes azt is figyelembe venni, hogy milyen szín illik a hajához, szeméhez, és alapvetően a stílusához. Itt is fontos, mint minden másnál, hogy a menyasszony jól érezze magát a bőrében. Elvégre csinosnak, szépnek és kívánatosnak szeretné látni magát, hiszen az ember lánya nem mindennap megy férjhez. 

Persze nagyon sokat számít az is, hogy mennyiből tudnak gazdálkodni, és az sincs kőbe vésve, hogy csak a legdrágább ruhában lehet férjhez menni. Időben el kell kezdeni a keresést, hogy ne elkeseredésből,  hanem szívből és erős meggyőződéstől vezérelve tudjuk kiválasztani a megfelelőt, hiszen a végső cél, hogy emlékezetessé tegyük a nagy napot.