Szexuális zaklatás a munkahelyeden?

Észrevetted, hogy a főnököd másképp közeledik hozzád, de te nem tudod ezt kezelni? Egyáltalán milyen jelekre kell odafigyelned?

Szexuális zaklatás a munkahelyeden?

1. Nemi alapú megkülönböztetés

Lehet, hogy a kollégák ártatlannak találják az elsütött vicceket, de ha egy meetingen valakit azzal torkolnak le, hogy nőként nem érthet a tárgyhoz, vagy általában bármiféle megjegyzést tesznek a nőiségével kapcsolatban, az egyrészt nem professzionális, másrészt bármilyen nehezen hihető, de végül szexuális zaklatáshoz vezethet: a munkahelyi szexuális zaklatások nagy része olyan helyeken következik be, ahol korábban sorozatosan történtek ilyen „kisebb” incidensek, és azokat nem vették komolyan.

2. Szexuális témájú beszélgetések

Bármennyire kötetlen is a viszony, egy munkahelyre nem való a szexualitás témája. Ide tartoznak a másik szexuális életére vonatkozó kérdések, de az is, ha valaki a saját nemi életével kapcsolatban kezd el kéretlenül információkat megosztani. A szakemberek általában azt javasolják, hogy ha először tapasztalsz ilyet valakitől, első körben vele közöld, hogy kellemetlennek találod a témát, és azt nem kívánod a munkahelyeden megvitatni, de ha megismétlődik az eset, jelezd azt a feletteseidnek, még akkor is, ha ez nem könnyű.

3. Sokan úgy gondolják, amióta a szexuális zaklatásos ügyek nagyobb visszhangot kaptak, jóformán semmiről nem lehet már beszélni a kollégákkal anélkül, hogy az ember bajba kerülne, pedig ez természetesen nem igaz, csak be kell tartani bizonyos alapvető normákat – ám úgy tűnik, ez nem mindenkinek megy könnyen.

A különböző sorozatok legújabb epizódjának kitárgyalása például a kedvenc irodai, ebédszünetes témák közé tartozik, és nincs is vele semmi gond – kivéve, ha valaki kéjesen kezdi részletezni az epizód esetleges szexjelenetét, vagy valamelyik szereplő testi adottságaira tesz megjegyzést, esetleg téged kérdez ilyesmikről. Ha ez történik, és kellemetlenül kezded érezni magadat, nem benned van a hiba – a kollégád átlépte a határt.

4. Valaki keresi a lehetőséget, hogy egyedül maradjon veled

Ha közösen dolgozol valakivel egy projekten, teljesen normális, hogy időnként ketten ültök be egy tárgyalóba. De ha úgy érzed, egy kollégád keresi a lehetőséget, hogy kettesben maradjatok, ha becsukja az ajtót, amikor nem kellene becsuknia, ha úgy szervezi a napotokat, hogy együtt kelljen elmennetek valahová vagy hogy mások ne tarthassanak veletek, joggal érezheted, hogy valami nincs rendben.

5. Kétértelmű üzenetek

Teljesen normális, ha egy kötetlenebb munkahelyen az emailekbe bekerül egy emoji vagy egy belsős vicc, de a kétértelmű, flörtölő szövegeknek nincs helye. Hogy honnan tudhatod, hogy valaki átlépte a határt? A szakemberek szerint a kulcs az ismétlődés: ha nem csak egyszer, hanem sorozatosan ilyen üzeneteket kapsz valakitől, különösen azután, hogy jelezted, hogy kellemetlenül érzed magadat tőlük, ne késlekedj felkeresni a HR-osztályt vagy a főnöködet, és jelezni neki a problémát. Készülj fel rá, hogy megmutatod nekik az üzeneteket és a problémás részeket, alátámasztva az állításaidat.