Szexmunka a karantén alatt

Mi zajlik manapság a pornóiparban?

Szexmunka a karantén alatt

A vírus terjedése egyelőre megállíthatatlan, és jelenleg az egész világ otthon ül, önkéntes karanténban. Azok is kényszerpihenőre kényszerülnek, akik a testükből élnek, és már olyanról is hallottunk, hogy egy sztriptízbár a járvány idejére ételfutár-céggé változott. A tulajdonos úgy döntött, hogy kreatívnak kell lennie, ha meg akarja tartani dolgozóit, ezért a konyha továbbra is működik, az ételt pedig a csinos hölgyek szállítják ki. Mondanunk sem kell, hogy a biznisz továbbra is pörög.

A járvány miatti karantén óta igencsak megnőtt a pornó oldalak forgalma, úgy tűnik, a semmittevéssel megjön a kedv a pornófilmekhez is. A Pornhub egy igazán nagylelkű gesztus keretében ingyenes hozzáférést biztosított több országban is. Miután Franciaországot és Spanyolországot is elérte a tomboló járvány, az ottani lakosok is ingyen hozzáférést kaptak, sokak nagy örömére, olyannyira, hogy a felhasználók száma Olaszországban 30, Franciaországban 38, Spanyolországban pedig 61 százalékkal nőtt. Mára pedig már a világon mindenhol ingyenesen elérhető a Pornhub prémium tartalma.

Németországban és Hollandiában szintén nagyon magasan megnőtt az online pornó iránti kereslet, mióta személyesen nem lehet igénybe venni a szexmunkások szolgáltatásait. 

Az online pornó oldalakon a „koronavírussal kapcsolatos szex” és a „karantén szex” lett a két legnépszerűbb keresőszó, ami rengeteg felhasználót izgat, főleg az amerikai felhasználók közül. Leginkább az amerikai felhasználók generálják a forgalmat. Mivel a vírus Kínából indult, sajnos újabban az ázsiai pornószínésznőkkel szembeni rasszista megnyilvánulások is gyakoriak. 

A pornószínészek nehéz időket élnek, és nemcsak az elmaradt munkák, hanem az őket körülvevő tévhírek miatt is. Ez amiatt különösen bántó számukra, mert állításuk szerint sokkal inkább odafigyelnek a tisztaságra, mint egy átlagember.A pornószínészek nemcsak filmezni nem tudnak a jelenlegi helyzetben, hanem expókra sem járhatnak, hiszen ott is rajongókkal kell találkozniuk, kezet fogniuk és fotókhoz pózolniuk. Hogy továbbra is legyen bevételük, sokan webkamera előtt kezdtek el dolgozni.

Nagy részük nem is a pillanatnyi munkanélküliségtől fél, hanem inkább a járvány hosszú távú gazdasági hatásaitól. Ha ugyanis sok ember elbocsátanak, illetve az emberek felélik anyagi tartalékaikat, csak a legfontosabb kiadásaikra fognak költeni (lakhatás, étel, benzin) és kevesebb pénzük marad olyan luxusra, mint amilyen a pornó is. 

Attól is tartanak, hogy sok, nehéz helyzetbe kerülő személy fog elkezdeni szexmunkásként dolgozni, mint utolsó lehetőség, a több konkurencia pedig le fogja nyomni az árakat: mind a prostituáltaknál, mind a pornófilmezésben, mind az online tartalomban.