Szerintetek mitől függ, hogy mikor esik jól a szex?

Gondoltatok volna arra, hogy tudományos magyarázat támasztja alá, hogy melyik napszakban kívánjuk jobban a másikat? Most erről fogunk nektek egy kis felvilágosítást nyújtani!

Szerintetek mitől függ, hogy mikor esik jól  a szex?

Mint azt mindannyian tudjuk, sokunknál eltérnek a szexuális igények, szokások, sőt még a napszakok is. Kifejezetten sokan vannak azok, akik azt tartják, hogy a reggeli szexnél nincs is jobb, most ezek miértjére nyújtunk egy kis tudományos magyarázatot.

Jellemző különbség a két nem között, hogy a férfiak reggel jobban kaphatóak egy kis hancúrra, míg a nők inkább az esti összebújásokat preferálják, hiszen náluk ilyenkor aktívabb a libidó. Vannak, akiknél egy átlagos reggel maga a káosz, nehezebben ébrednek az átlagosnál, de amint eljön az este, egyből erőre kapnak. Velük ellentétben van a másik réteg, akik már munka előtt letudták a futást és az úszást, utána pedig főztek, gyermeket neveltek, emiatt este csak fáradtan bezuhannak az ágyba.

Ebbe a két kategóriába bárki könnyedén besorolhatja magát, hiszen mindenki tudja magáról, hogy éjjeli bagoly vagy pedig koránkelő rigó. Ezt alapvetően az határozza meg, hogy a nap mely szakában vagyunk a legproduktívabbak, mikor érezzük igazán jól magunkat, mikor tudunk teljes erőbedobással koncentrállni a munkánkra, vagy az élet bármely területére is. Pont ez az az időszak, amikor a libidónk is a legnagyobb.

A férfiaknál a tesztoszteronszint a reggeli órákban a legmagasabb, náluk ez okozza a felturbózott vágyat. A nőknél a hormonszint nem befolyásoló tényező ebben, hiszen náluk inkább a fáradtság, vagy a nem megfelelően felállított napi ritmus a mérvadó.

Ezért kiemelten fontos, hogy megfelelő mennyiségű, valamint minőségi alvásidőt iktassunk be az életünkbe, ugyanis a kialvatlanság alacsony energiaszintet eredményez, ebből pedig egyenes úton vágycsökkenés jön létre.