Szerencsehozó ásványkövek

Ismered, hogy melyik milyen jelentősséggel bír?

Szerencsehozó ásványkövek

Manapság már nemcsak a babobás emberek hordanak magukkal vagy magukon szerencsehozó medállal ellátott ékszereket, hanem azok is, akik szeretnék a szerencséjüket bevonzzani.

Íme az öt legismertebb és leggyakrabban hordott ásványkövek!

1. Aventurin: a kalandozó kedvet, az újítást és az ihletgyűjtést segíti elő. Mindenféleképpen hordjuk magunknál, ha a jószerencsét várjuk.

2. Citrin: a kreativitás, az energia, a jó megérzések és a bőség vonzását kötik ehhez az ásványhoz. Ha nem hiszünk a megérzésünkben és eltökéltebbek szeretnénk lenni, érdemes beújítani a tárunkba egy citrin-követ.

3. Jáde: ez a fajta kő az egyensúlyt teremti meg az életünkben, szerencsét és nyugalmat hoz. Ha nehéz időszakon vagyunk túl, érdemes beszereznünk egy jáde-kőből készült ékszert, akár medál formájában, akár karkötőn dísznek.

4. Ametiszt: Az ametiszt a koncentrációs képességeket segít megerősíteni, nyugalmat áraszt, a stresszhelyzetet szünetelteti, valamint a spirituális fejlődésben is nagy szerepe van.

5. Fluorit: leginkább a lelki megtisztulásra szokták javasolni, hiszen aki sokat ül a számítógép előtt, vagy fokozott elektromosságnak van kitéve, azt behálózzák ezek az energiák. Ezeket a negatív dolgokat segít a fluorit távoltartani. Ha a magabiztossággal is hadilábon állunk, akkor ez a kis ásvány rendszerezi a gondolataid!