Szerelem után barátság?

Hogyan lesz a rózsaszín ködből színtiszta szeretet?

Szerelem után barátság?

Míg az ismerkedési szakaszban és az első, egy háztartásban élő években a lángoló szerelem és a rózsaszín köd vezeti a párokat, addig ami utána jön, az jobbik esetben a szeretet. A szerelmes időszakban hajlamosak vagyunk olyan tulajdonságokkal is felvértezni a párunkat, amelyek valójában nincsenek is, csak mi szeretnénk elhinni a létezésüket.

A későbbiekben ha már a két ember kellően összecsiszolódott és észreveszik egymás hibáit, akkor már más a helyzet. Általában a köd ilyenkor már eltűnik, ritkulnak a szerelmes üzenetek és gesztusok, majd elkezd monotonná válni a helyzet. De azonban ha a párokban átalakul ez az érzés szeretetté, akkor bármi menthető.

Fontos, hogy a másikat ne akarjuk megváltoztatni, hiszen minden ember más és más tulajdonságokkal rendelkezik, ezt meg kell tanulni elfogadni. Egy kapcsolat akkor lehet igazán életre szóló, ha a pozitív dolgokat képesek vagyunk előtérbe helyezni a negatívokkal szemben, és megértjük azt, hogy nemcsak nekünk lehetnek rossz napjaink, hanem a párunknak is.