Szén-monoxid jelzők

Miért érdemes beszerezni?

Szén-monoxid jelzők

Mivel javában benne vagyunk a fűtési szezonban, így érdemes egy olyan kütyüre kitérni, amire sokan nem gondolnak, pedig lehet, hogy egy nap az életüket köszönhetik neki. Ez nem más, mint a szén-monoxid jelző készülék. A legnagyobb veszély azokat érinti, akik hagyományos, fa, vagy széntüzelésű kandallóval, vagy kályhával fűtenek, de a társasházakban, ahol egy-egy kéményre több lakás is rá van kötve szintén előfordulhat ez a probléma. 

A legkisebb veszélyben azok vannak, akiknél modern, konzendációs gázkazán működik, de ártani itt sem árt. Persze, ha a kazán a lakótéren kívül, pl. garázsban, vagy külön kazánházban van, akkor nem olyan fontos.

Ennél az eszköznél fokozottan érvényes az, hogy csak minőségi, bevizsgált terméket vásároljunk, az olcsó Alis termékek nem biztos, hogy a legjobb választások közé soroljuk. A mérő elhelyezése is nagyon fontos, a hálószobába a legfontosabb, de minden olyan helyiségbe érdemes tenni, ahol tüzelőberendezés található. A részletes információk minden termék használati útmutatóján benne vannak, ezt érdemes áttanulmányozni a beszerelés előtt.