Szemérem fazonok

Korábbi cikkünkben bemutattuk a szeméremszőrzet szerepét.

Szemérem fazonok

Megtudhattuk, mi az előnye annak, ha megtartjuk intim szőrzetünket. Manapság a nők nagy része borotválja szeméremszőrzetét, akár a divatnak, akár a párjának akar megfelelni, vagy saját magát zavarja intim szőrzete, ahogy testének egyéb területein is igyekszik megszabadulni nemkívánatos szőrszálaitól. A bátrabbak többféle fazonnal kísérleteznek, mire megtalálják, melyik az a fazon, amit leginkább szeretnek saját magukon. Persze gyakran aszerint is változtatják a nők szeméremszőrzetük fazonját, hogy aktuális partnerüknek melyik verzió jön be leginkább. Bemutatjuk a legnépszerűbb szeméremfazonokat.
A háromszög
Kedvelt fazon a háromszög, amikor csak a szeméremdombon, egy fordított háromszög formában hagyjuk meg a szőrszálakat. Ez a fazon követi a természetes formát, ugyanakkor a szőrtelenségnek is megfelel. Több előnye is van ennek a típusnak. Higiéniai szempontból is tisztaságot biztosít és nem igényel sok törődést. Nem kell precíz mozdulatokkal borotválni, a megfelelő forma könnyen előállítható. Ez a fazon különösen a széles csípőjű nőknek áll jól.
A brazil
Egyre inkább hódít ez a fazon. Ebben az esetben szinte teljes szőrtelenítésről beszélünk, amikor csak egy kis keskeny csíkban hagyjuk meg a szőrszálakat. Ez persze precizitást, türelmet és időt igényel. Figyelni kell arra, hogy a vonal pontosan a szeméremdomb közepén legyen, a két széle egyenes legyen és egyik oldalon se álljanak ki rakoncátlan szőrszálak. A teltebb hölgyek körében népszerűségét annak is köszönheti, hogy a keskeny, függőleges vonal karcsúsítja és nyújtja az alakot.
Egy csík, azaz a leszállópálya
A vékonyabb nőknek ajánlott ez a fazon, amikor a szeméremdombon egy vastagabb függőleges csíkban meghagyják a szőrszálakat, ezt szokták leszállópálya-fazonnak is hívni. Ez a típus félúton van a brazil fazon és a fordított háromszög között.
Teljes csupaszság, azaz a kaliforniai stílus
Ez a fazon azért kapta ezt a nevet, mert az Egyesült Államokból terjed a csupaszság. Az ott élők nagy része a teljes szőrtelenség híve.  A fazon másik neve a Barbie-trend, ami arra utal, hogy leginkább a vékony és rövid derekú, valamint a körteformával megáldott nők számára ajánlott a teljes szőrtelenítés.
Borotválás nélküli fazon
Egyes nők, főleg az idősebbek közül, nem törődnek a fazontrendekkel és nem borotválják szeméremszőrzetüket. Vannak olyan nők is, akik csak nyáron, napozás és nyaralás alkalmával alakítanak ki fazont.
Bármelyik fazont is választod, a legfontosabb, hogy te jól érezd magad. Nagyon sok nő hiszi azt, hogy a férfiaknak nem tetszik a nő intim szőrzete, de ez nem igaz. A férfiak többségének bár vannak kedvenc fazonjai, legtöbbször elfogadják párjukat azzal a fazonnal, amit a nő kialakít magának, sőt, tetszik is nekik és általában ez semmilyen problémát nem okoz a szexuális együttlétek alkalmával. Persze ideális, ha egy kapcsolat elején megbeszélitek, kinek mi tetszik és lehet kísérletezni is a fazonokkal, de a lényeg, hogy a nő igazán jól érezze magát, akkor tud az intim helyzetekben is felszabadultan örömet adni párjának.