Számít a korkülönbség?

Mi a véleményetek róla?

Számít a korkülönbség?

Rendszeresen záporoznak az elítélő hozzászólások az olyan fotók alatt, ahol azok a párok láthatók, akik között elég nagy a korkülönbség, több mint tíz év, vagy akár több évtized.

Olyan írások is megjelennek időnként, amelyek azt taglalják, hogy miért probléma, ha nem közel azonos korúak a pár tagjai, hanem nagy köztük a korkülönbség. És gyakran válik a környezete céltáblájává az a férfi és az a nő, aki magánál jóval fiatalabb társ mellett horgonyoz le akár rövid, akár hosszú időre.

Többen is beszámoltak arról, hogy a környezetükben sokan fejezték ki rosszallásukat a választásuk miatt - bár azt is megjegyezték, hogy a nő az idősebb és a férfi a fiatalabb, akkor az még mindig gyakrabban veri ki a biztosítékot.

Ekkora vagy még ennél is nagyobb korkülönbség esetén, ha a nő 20-25 évvel fiatalabb a párjánál, a nőt azzal vádolják, hogy csak a kedvese/férje pénze érdekli, biztosan "aranyásó", mert "nem létezik, hogy ennyivel idősebb férfit önmagáért szeressen".

Kemény kritikákat kapnak azok a nők is, akiknek a társa jóval fiatalabb náluk, azzal "szembesítik", hogy csak a kapcsolataira, a pénzére, a lakására, az autójára stb. hajt, skalpot gyűjt, biztosan csak fogadásból van vele vagy azért, hogy felvágjon a haverjai előtt. A párjánál idősebb nőnek azt is szokták mondani, hogy éretlen ember mellett van, aki biztosan nem képes felelősségteljesen viselkedni a kapcsolatban, mert az még fiatal.