Szakítás utáni szex

Mennyire van értelme szerintetek annak, ha valaki szakítás után is ágyba bújik az exszel?

Szakítás utáni szex

Mielőtt elkezdenénk boncolgatni ezt a témát, gondoljuk át magát a szakítást. Az egyik fél rendszerint sérül, hiszen csak nagyon ritka esetben fordul elő, hogy mindketten akarják a szétválást. Ha a volt párunk kezdeményezi a szakítás utáni szexet, annak általában az a vége, hogy elkezdenek reménykedni abban, hogy a kapcsolatban a kihunyt tűz újra lángra lobban. Ezzel pedig egy hiábavaló reményt kelt a másikban, ugyanis ha voltak problémák a kapcsolatban, azokat a szex nem fogja egy varázsütéssel megoldani. Tehát abban ne is reménykedjünk, hogy ezekből az együttlétekből még lehet valami. Igen sajnos lehet, de az csak mély fájdalom, újabb csalódás és kiábrándulás, amire valljuk be a legkevésbé van szükségünk.

Egy kapcsolat ha véget ért, azt meg kell gyászolnunk, és mindenki más ütemben tudja ezt feldolgozni. Ha ez megtörtént, akkor leszünk képesek nyitni egy új kapcsolatra. De ehhez arra van szükség, hogy ne bújunk újra össze az ex-szel egy kis szexre. A szex egy érzelmi és fizikai aktus, képes előhozni érzelmeket, amik csak kárunkra lehet. Hiszen könnyen elhitetjük magunkkal, hogy az illető újra szerelmes belénk, és ezt csak rontja, ha még mindig táplálunk gyengéd érzelmeket a másik iránt. Pedig főleg a férfiak számára a kötöttségektől mentes szex nagyon csábító, vonzó lehetőség, de ha kiszórakozta magát újra tovább lép, mi meg ott maradunk megsemmisülve, összetört szívvel. 

Bár nem szándékosan használ ki minket, hiába teszi egyértelművé, hogy a kapcsolatnak vége, és ami történik, csak szexuális jellegű, akkor is egyenlőtlen helyzet áll fenn, ha úgy hisszük, talán mégis jelentenek valamit az együttlétek. Amennyiben hosszú távon is kitartunk egy ilyen felállás mellett, újra és újra lefekszünk expartnerünkkel, úgy annak könnyen az önértékelésünk láthatja a végén a kárát. Ezen azért érdemes elgondolkodni, és bár nehéz és fájdalmas nemet mondani, a saját érdekünkben utasítsuk el az ex ilyen jellegű közeledését.