Szabadság alatt betegség?

Miért betegszünk le állandóan szabadság alatt?

Szabadság alatt betegség?

Bizonyosan mindenkivel előfordult már, hogy szabadság alatt betegszik le. Ennek sajnos egyszerűbb az oka, mint gondolnánk. Azok az emberek, akik a munkahelyükön folyamatosan stresszhelyzet alatt állnak,nagyobb nyomásnak vannak kitéve. Ebből kifolyóag nem érnek rá úgymond hétközben pihenni, mert folyamatosan jár az agyuk. 

Miest a szervezet nyugalmi állapotot érez, azonnal próbálja pótolni a hiányosságokat, ezért is érezzük mondjuk egy vasárnapi napon fáradtabbaknak magunkat, mint hétköznap. Erre a terapeuták azt szokták javasolni, hogy a munkahelyünkön mondjuk egy ebédszünetben próbáljunk meg lazítani, és nem gondolni a tennivalókra.

Amikor a szabadság első napján lázasan ébredünk fel, ez annak a jele, hogy túlhajszoltuk magunkat az elmúlt időszakban. Az immunrendszerünk a feszített tempó miatt képes akár annyira legyengülni, hogy egy megfázást is komoly traumaként élünk meg. 

Kissé paradox módon úgy tudjuk kímélni a szervezetünket, ha amikor hazaértünk az otthonunkba, nem visszük magunkkal a munkát és még a céges telefont is lehalkítjuk. Ne felejsük el, hogy semmi sem fontosabb az egészségünknél.