Sírás szex után

Miért sírnak a nők és a férfiak szex után? Ezekre a felfedezésekre jutottunk..

Sírás szex után

Nem ritka eset, hogy a nők szex után lehangoltabbak, sőt, akár sírnak is, pedig pontosan az ellenkezőjének kellene történnie – gondolhatnád. Sajnos a szexuális zaklatást átélt nők körében is nagyon gyakori ez a probléma. Az érzésért a PCD felel, amelynek tünetei a rosszkedv, a düh és az idegesség.

A nők szervezetében szex és orgazmus után oxitocin szabadul fel, mely erősíti a párjukhoz való kötődést. Ha egyéjszakás kalandról van szó, ez a folyamat akkor is megtörténik, ám ebben az esetben sokan rájönnek arra, hogy nem komoly kapcsolatban élnek, ami negatív érzelmekkel is járhat. Ha pedig valaki kapcsolatban él, és esetleg szex után rossz érzések öntik el, az párkapcsolati problémát is jelezhet.

A szex utáni néhány óra során olyan érzelmek, témák kerülhetnek felszínre, amiket máskor nem beszélnének meg az emberek. nők szervezetében szex és orgazmus után oxitocin szabadul fel, mely erősíti a párjukhoz való kötődést. Ha egyéjszakás kalandról van szó, ez a folyamat akkor is megtörténik, ám ebben az esetben sokan rájönnek arra, hogy nem komoly kapcsolatban élnek, ami negatív érzelmekkel is járhat. Ha pedig valaki kapcsolatban él, és esetleg szex után rossz érzések öntik el, az párkapcsolati problémát is jelezhet. 

A szex utáni néhány óra során olyan érzelmek, témák kerülhetnek felszínre, amiket máskor nem beszélnének meg az emberek. PCD vagy PCT szakkifejezésekkel jelölik azt az állapotot, amikor szex után szomorúak, akár idegesek vagyunk. Ez akkor is előfordulhat, ha az aktus mindkét fél számára kielégítő volt az együttlét. Jó tudni, hogy a PCT-nek nem előfeltétele az orgazmus. Ez bárkivel megtörténhet kortól, nemtő, szexuális identitástól függetlenül. Ezzel a problémával érdemes orvoshoz fordulni, és elmenni terápiára.