Segíti a Microsoft is az otthon tanulókat

A koronavírus összehozta az embereket, hiszen már a Microsoft is segítő kezet nyújt

Segíti a Microsoft is az otthon tanulókat

Az Oktatási Hivatal hétfőn közzétette távoktatási terveit az oktatás megszervezésére a koronavírus-járvány idejére. Mint írták, a  tantermen kívüli, digitális munkarendben sem állhat le az oktatás. A Tisztaszoftver program keretében minden magyarországi pedagógus és tanuló ingyenes hozzáférést kaphat a Microsoft Office 365 verziójához, aminek része a csoportmunkát, csevegést, video- és fájlmegosztást támogató Microsoft Teams is.

A Microsoft ezen felül blogposztban részletezte, milyen eszközökkel segíti a tanárok munkáját. A Microsoft Magyarország munkatársai hétfőtől ingyenes webes tanfolyamokon mutatják be a digitális oktatás lehetőségeit a pedagógusoknak. Az Office csomagban elérhető Teams és a One Note oktatási változatai kifejezetten az iskolák igényeire szabott funkciókkal biztosítják, hogy ne kelljen megállni a tanulással.

A cég minden diáknak és tanárnak díjmentesen biztosítja a szükséges szoftvereket, amennyiben a közoktatásban vagy a felsőoktatásban tanulnak.

Az Office365, illetve ezen belül a Microsoft Teams által nyújtott távoktatási lehetőségeket körüljáró webinárok folytatódnak, ezeket a Microsoft Magyarország azoknak a pedagógusoknak és rendszergazdáknak ajánlja, akik most ismerkednek ezekkel az eszközökkel, és konkrét, gyors segítséget szeretnének kapni ahhoz, hogy használatba vehessék ezeket a megoldásokat az iskolai és iskolán kívüli tanítás során is.

A Teams, amelyet sok kisvállalkozásnál és nagyvállalatnál is használnak a távmunkavégzés támogatására, természetesen alkalmas arra is, hogy videókonferenciával, a tananyag és a feladatlapok feltöltésével, online ellenőrzéssel és tanári segítséggel, valamint más elektronikus kommunikációs csatornákon a tanárok és a tanulók személyes jelenlét nélkül is összekapcsolódhassanak. A Microsoft honlapján található segédanyagban minden pedagógus és diák megnézheti kezdő lépéseket.