Rossz anyóssal való kapcsolat

Gondolom mindenki hallott már a rossz anyóssal kapcsolatos viccekről, de mint tudjuk, az összes poén valós alapokon áll. De milyen is egy rossz anyóst elviselni?

Rossz anyóssal való kapcsolat

Az anyóssal való kapcsolat egy igencsak megosztó téma. Vannak, akik nagyon jól kijönnek az anyósukkal, míg másoknak igencsak megkeseríti az életét. Az utóbbi táborba tartozóknak soha nem jó semmi, úgymond még az élő fűszálba is beleköt. Kezdetben mézes-mázos, de utána előbújik belőle a vérszomjas anyatigris. Akármelyik anyósfajtához is van szerencsénk, azt nem árt tudnunk, hogy a párunk mellett az ő családját is el kell fogadnunk.

Az a legnehezebb, hogy egy rossz anyós-meny kapcsolat sajnos igen rossz hatással lehet a kapcsolatunkra. Az a legjobb megoldás, ha igyekszünk mindent megtenni, hogy jó kapcsolatunk legyen az anyósunkkal. Elvégre egyszer ő lesz a gyermekünk nagymamája. Most nézzük meg, hogy mit tudunk tenni annak érdekében, hogy az anyósunk elfogadjon minket.

Szánjuk arra időt, hogy jobban megismerjük egymást, töltsünk velük együtt több időt, hiszen minden kapcsolat kialakulásához időre van szükségünk. Bánj velük úgy, mint ha a saját családodról lenne szó. Kérdezd meg magadtól, hogy mit mondanál ilyenkor a saját szüleidnek. Ne támassz túl magas elvárásokat az anyósoddal szemben, ne feledd, mindenkinek megvannak a maga szokásai, nagy valószínűséggel mások, mint a te családodé. Adjatok egymásnak esély és időt is bőven. Biztos hogy lesznek véleménykülönbségek köztetek, de itt mind a két félnek alkalmazkodni kell a másikhoz.

Állítsatok fel határokat és korlátokat a párotok családjával szemben, hogy mit lehet és mit nem. Köszönjétek meg nekik a törődést, de tudassátok velük, hogy ti tudjátok, hogy nektek mi a legjobb. Vonjátok be őket az életetekbe, hogy ne érezzék úgy, hogy kisajátítottuk a gyereküket magunknak. Kezeld őket tisztelettel és szeretettel, és főleg ne fordítsd a párodat a családja ellen. Konfliktus esetén úgy tekints a párodra, mint aki segít megoldani a helyzetet. Ne várd, hogy ellenük forduljon és úgy álljon a te pártodra. A gyerekeket soha ne vond bele a konfliktusokba. Ne akadályozd meg, hogy kapcsolatot tartsanak az unokájukkal. Láthatjuk, hogy egy anyós meny kapcsolat bár bonyolult, de kellő toleranciával és megértéssel át lehet hidalni a szakadékokat közöttük.