Romantikus filmek vs. valóság

Miben különböznek a romantikus, habos-babos filmek a valóságtól? Szerintetek létezik a filmbéli, igaz szerelem?

Romantikus filmek vs. valóság

Ha szereted a romantikus filmeket, akkor biztos, hogy rengeteget láttál már. A cselekményt szinte átéled, izgulsz a szereplőkért. A történetek varázslatosak és szívmelengetőek, és a vége is mindig happy end. De ha jobban belegondolsz, már nem biztos, hogy ha ez veled történne meg, akkor is ilyen romantikusnak tartanád. Sajnos a valóság ezekkel köszönőviszonyban sincs, hiszen valljuk be, nagyon elrugaszkodnak tőle. Mert ami szép a képernyőn, ha veled történne meg, az igen fájdalmasan és kiábrándítóan érintene. 

1. Hány olyan filmet tudnánk mondani, ahol a srác addig ostromolja a főhősnőt, míg végül az bele nem egyezik egy randiba? Gondoljunk csak bele, mennyire imádjuk a Szerelmünk Lapjait, és nagyon romantikusnak tartottuk, amikor Noah a vidámparkban kikényszerítette Ellie-ből az igent a randira, de ha a valóságban lenne valaki ilyen rámenős, nem biztos, hogy szívesen találkoznánk vele kettesben.

2. Gyakran bejátszák a filmvásznon azt is, hogy a főszereplő egy ismert rosszfiú, aki nem ismeri az igaz szerelmet, mígnem összetalálkozik egy hétköznapi lánnyal, aki megváltoztatja az egész életét. De az igazság az, hogy bármennyire is szeretnénk hinni, hogy valaki megváltozik a kedvünkért, ez szinte sosem történik meg a való életben, ráadásul ha azzal a céllal jössz össze valakivel, hogy más embert faragj belőle, akkor nem is őt magát szeretnéd.

3. Elég gyakori jelenség az is, hogy a főhős boldogtalan kapcsolatban él, de ahelyett, hogy kilépne belőle, a másik háta mögött a Nagy Ő-vel, akibe beleszeret, és akivel félre is lép, mielőtt erőt venne magán, és elhagyná az aktuálist. Imádjuk, hogy a főhősök végre összejönnek, és belátják, hogy tökéletes párost alkotnak, de a hűtlenségfaktor kevésbé olyan szép a valóságban. 

4. Sok filmben bevett szokás, hogy a főszereplő hazudik valamiben a szerelmének, hogy megóvja őt vagy a kapcsolatukat. Bármennyire is romantikusnak tűnik, ha a valóságban kellene szembesülnöd a párod hazugságával, biztosan nem lennél olyan boldog.

Szóval döntse el mindenki maga, hogy mennyire szeretne belecsöppenni egy valóságbeli romantikus love storyba!