Reggel a besütő napsugarakra akarunk ébredni?

Lehetővé teszik ezt az okosfüggönyöket

Reggel a besütő napsugarakra akarunk ébredni?

A SwitchBot neve nem ismeretlen az intelligens otthoni fejlesztések világában. A cég legújabb terméke a SwitchBot Curtain okos eszköz, amely az ígéretek szerint egyszerűen rögzíthető a már meglévő függönyökhöz is. Ezt követően a felhasználó hangutasításokkal vagy a kapcsolódó applikációval húzhatja el a függönyt.

A sötétítő elhúzása előre beütemezhető. Ha például a felhasználó a napfelkeltekor a beáramló fényre szeretne ébredni, vagy pont napnyugtakor szeretne besötétíteni, egyszerűen csak meg kell adnia preferenciáit az alkalmazásban. A beépített fényérzékelő ugyanis képes felismerni, mikor kel fel és megy le a nap, és ehhez igazodva működik. Ettől függetlenül az eszköz a megfelelő beállításokkal bármilyen időpontban használható.

A gyártó úgy véli, mindez egyrészt megkönnyíti a mindennapokat, másrészt akár még az egészségesebb életmód kialakításhoz is hozzájárulhat. A fejlesztés jól jöhet a délutáni házimozizás idején is, de a lakók távollétében is, hiszen az időnkénti átmozgatás azt szimulálhatja, mintha otthon lennének.

A készülék többféle függönytípushoz és karnishoz is használható, felszerelése egyszerűen kivitelezhető. A termék fejlesztésekor a cél a függönyök „felokosítása”, nem pedig lecserélése volt.

A SwitchBot Curtain újratölthető akkumulátorral működik, amely használattól függően egy feltöltéssel 8-12 hónapig bírja.