Profi fotóst az esküvőre?

Mindenképp szükséges?

Profi fotóst az esküvőre?

Az utóbbi néhány évben egyre jobban elterjedt egy új foglalkozás, ami nem más, mint az esküvői fotózás. Régen ezt általában úgy oldották meg, hogy a családtagok közül valaki, akinek volt egy komolyabb fényképezőgépe és valamiféle hozzáértése, az vállalta magára a fotós szerepét. Ennek azért volt egy olyan hátránya, hogy Ő sosem szerepelt a képeken.

Joggal kérdezhetnénk, hogy az újabbnál újabb szuper okostelefonok, és digitális fényképezőgépek korában mégis mi értelme van ennek az egésznek, amikor mindenki készíthet képeket? Nos, csak annyi, hogy a hivatásos fotós nem szórakozni megy az esküvőre, meg utána a lakodalomba, hanem neki ez kőkemény munka, így maximális odafigyeléssel fog minden képet és videót elkészíteni. Ráadásul profi felszereléssel is dolgozik, így nem kell attól tartani, hogy életünk legszebb napjáról csak homályos, zajos képek és beszaggató, alig hallható videók maradnak fenn. Arról nem is beszélve, hogy olyan beállításokat és vágóképeket tud megörökíteni, amire valljuk be, nem sokan képesek, gondolok itt pl. drónnal készült felvételekre.

Viszont ha ezt választjuk, akkor gondolnunk kell arra, hogy mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, a kívánt szolgáltatásoktól függően százezres nagyságrendet is elkérhetnek. Jó megoldás lehet a költségek enyhítésére, ha akad olyan ismerős, barát akinek megvan a megfelelő felszerelése és elvállalja a fotós szerepét.