Örömszerzés magunknak

Miért tabu még mindig?

Örömszerzés magunknak

Ebben a cikkben egy eléggé került, vagy inkább tagadott témát szeretnék fejtegetni és ez nem más, mint a női önkielégítés. Noha egy teljesen természetes dolog, mégis a nők nagy része általában tagadja, hogy valaha is okozott volna magának örömet ilyen módon, Ez valószínűleg a neveltetésből ered, sok szülő még manapság is, ha meglátja, hogy a gyereke „oda nyúlkál” akkor leteremti, megbünteti és mindenfélével ráijeszt. Pedig nagyon fontos dolog az, hogy megismerjük a saját testünket, tudjuk azt, hogy nekünk „hogy lehet jó”, mivel így egy majdani párkapcsolatban is sokkalta könnyebb lesz a partnerünknek, hogy az ő közreműködésével is sikerüljön a dolog.

Arról nem is beszélve, ha épp nincs partner, akkor a „magad uram, ha szolgád nincsen” elv alapján, akár valamilyen segédeszközzel (manapság már komplett iparág épült erre, millió féle termékkel), akár csak az ujjainkkal eljuttassuk magunkat a csúcsra. Tudományosan bizonyított tény, hogy az orgazmus során felszabaduló endorfin nem csak abban a pillanatban okoz örömet, hanem jelentős stresszoldó hatása is van. Valamint a rendszeres orgazmus jó hatással bír a medenceizmokra is, sőt egyes kutatások alapján segít szabályozni a menstruációs ciklust és a termékenységet is növeli.
Tehát hölgyeim, nem kell szégyellni a dolgot, legalább saját magunk előtt nem, bár a férfiak jó részét is nagyon izgatja, ha a párjuk az ő jelenlétében játszik magával.