Online esküvő idén tavasszal

Hogyan oldjuk meg a nagy napot ebben a helyzetben?

Online esküvő idén tavasszal

Mivel már hazánkban is javában tombol a koronavírus, az élet eléggé megváltozott. Még a születésnapokat, és a többi ünnepet is csak virtuálisan ünneplik sokan, így korántsem meglepő, hogy sok pár elhalasztotta az esküvőjét is. De mégis mit tehetünk annak érdekében, hogy a nagy nap mégse maradjon el? 

Az esküvő megszervezésére nagyjából egy évre van szükség, hiszen a szolgáltatók megtalálása, és a velük való egyeztetés, valamint a ruhapróbák és minden egyéb megszervezés rengeteg időt vesz igénybe, éppen ezért esik kétségbe a legtöbb pár. Vannak olyanok, akik a jelenlegi helyzetben inkább eltolják az időpontot, míg mások kreatívan próbálják megoldani a dolgot. Ebben a nehéz időszakban viszont lehet néhány lépést tenni, amivel remélhetőleg nem kerül majd sor halasztásra.

Ha tavaszra terveztétek a lagzit, akkor azzal kell számolnotok, hogy a jelenlegi ajánlások szerint 5 fő vehet részt a szertartáson: az anyakönyvvezető, a menyasszony, a vőlegény és a két tanú. A 100 főnél nagyobb rendezvényeket pedig meg sem lehetne tartani, arról nem is beszélve, hogy a legtöbb étterem is inkább házhoz szállít, így a tervezett helyszínnel is előfordulhatnak problémák. Mindez elsőre nem hangzik túlságosan jól, ám így sincs veszve minden! 

A szertartásról például készíthettek videót, vagy megkérhetitek a legközelebbi rokonokat, hogy videóchaten keresztül csatlakozzanak hozzátok élőben. Feldobhatjátok a hangulatot azzal is, ha megkértek mindenkit, hogy öltözzön ki otthon is, és mindenki megrendelheti vagy megfőzheti a tervezett menüt. 

A torta helyett pedig válasszatok kisebb süteményeket, amiket akár házhoz is szállíttathattok a meghívottakhoz. Utóbbi tipp persze sok szervezést igényel, de minden városban találni olyan éttermet, ahol van kiszállítás. 

Ha pedig hazaértetek, akkor is folytatódhat a mulatság, bemutathatjátok a táncotokat, elfogyaszthatjátok a menüt, és bulizhattok is virtuálisan. Ebben az esetben dekoráljátok ki a lakást olyanra, mint amilyen az eredeti lett volna! 

Ha később, például nyár végén vagy ősszel lesz a nagy nap, akkor egy kicsivel több időtök van az újraszervezésre. Természetesen nem tudni, hogy az elkövetkezendő hónapokban milyen intézkedések lépnek életbe, ám ha valamelyest javul helyzet, a következő lépéseket érdemes most megtenni:

Az első és legfontosabb dolog, hogy minden szolgáltatóval tárgyaljátok újra a lehetőségeket. Nyugodtan elmondhatjuk nekik a félelmeinket, hiszen a nyílt beszélgetéssel készülhetünk fel minden eshetőségre. Tudakoljuk meg, hogy őket hogyan érinti a járvány, milyen változásokra számíthatunk, milyen költségekkel jár, ha lemondjuk, vagy későbbre tesszük a rendezvény időpontját, és mivel számoljunk, ha meg szeretnénk tartani.

Jó ötlet az is, ha kerestek egy esküvőszervezőt, aki képes összefogni mindenkit és esetleg más opciókat ajánlani, ha a választott opciók közül kiesik néhány.