Okos ékszerek ajándékba?

Sokkal többet tudnak, mint egy sima ékszer, de vajon mire is képesek?

Okos ékszerek ajándékba?

Az intelligens technológia ma már tényleg behálózza a mindennapokat. Egy okostelefon vagy okosóra gyakorlatilag alapvető készüléknek számít. Vannak azonban más eszközök is, amelyekről elsőre talán kevésbé nyilvánvaló, hogy ugyanolyan funkcionálisak lehetnek. Jó példák erre az okosékszerek. Ezek az eszközök sokkal többet tudnak, mint egy szép kiegészítő. Az ünnepek közeledtével a virág mellé mi is hoztunk ajándékötleteket kifejezetten nőknek.

A levél alakú ékszer többféle módon is hordható: medálként, brossként vagy karkötőként is megállja a helyét, fából készült alsó részének köszönhetően pedig nagyon kényelmes viselet.

Az egyszerű külső azonban komoly technológiát rejt magában. Az ékszer ugyanis aktivitásmérőként és alvásfigyelőként is funkcionál. Ha pedig viselője stresszszintje esetleg megemelkedne, emlékezteti őt, hogy itt az ideje légzőgyakorlatokat végezni vagy meditálni a szorongás csökkentése érdekében.

A kiegészítő néhány egészségügyi funkció mellett ébresztőóraként és lépésszámlálóként is funkcionál, valamint arra is figyelmeztet, ha túl sokat ülünk egy helyben és ideje lenne szünetet tartani. A termék az erős vízsugár ellen legalább 3 percig védett. Úszni viszont nem szabad benne. A kiegészítőnek rózsaarany és ezüst színű változata van.

A nagyobb kővel díszített, 14 karátos aranyból készült gyűrű a Ringly Luxe Smart Ring igencsak feltűnő darab. Kialakítása így elvonja a figyelmet a plusz funkciókról. Ez magában foglalja az alapvető tevékenységek követését, például a lépésszámlálást, a megtett távolság és az elégetett kalóriák számának mérését. A felhasználó beállíthatja elérni kívánt céljait és értesítést kaphat, amikor teljesítette azokat. Ezekhez négyféle rezgési minta és az ötféle színű fényjelzés rendelhető.

A gyűrű több mint 100 népszerű alkalmazás-, valamint a felhasználó telefonjának saját hívás- és üzenet értesítéseivel is kompatibilis. A még nagyobb egészségtudatosság jegyében pedig igény szerint audiovezérelt meditáció és légzésgyakorlatok elvégzésére is figyelmeztet. A Smart Ring lazurit- és fekete ónix kővel érhető el.