Nyolc legismertebb meleg film

Biztosan nem mondok újat azzal, hogy a meleg témájú filmeknek igen nagy sikerük van. De melyek a legismertebbek?

Nyolc legismertebb meleg film

Nem is gondolnánk, hogy a „normálistól” eltérő szexuális beállítottságú emberek élete mennyire foglalkoztatja az írókat és a filmrendezőket is. A teljességhez hozzátartozik, hogy ezek az alkotások mély gondolatokat tartalmaznak, és ráadásul a való életben is létező dolgokról szólnak. Most pár szó erejéig nézzük át a legismertebb alkotásokat.

1. A fiúk a csapatban. Egy születésnapi bulin keresztül enged bepillantást egy meleg baráti kör mindennapi életébe. A szereplőket ebben a viszonyrendszerben már nem a melegségük határozta meg és ez felszabadító hatással bírt a melegek számára.

2. Az én szép kis mosodám. Ez minden idők egyik legjobb meleg filmje. A két főszereplőt a férfiak közti szerelem miatt a  kívülállóság sújtja Londonban . De benne van a rasszizmus a bevándorlók ellen, és  a hatalom közönye is. Ezeket a problémákat a film több oldalról is bemutatja. Mindezt egy külvárosi mosoda sorsában megmutatva,  ez egy tökéletes remekmű.

3. Otthonom, Idahó. Nagyon sokáig elképzelhetetlen volt, hogy egy hollywoodi sztár  meleget játsszon. Ez a film áttörést jelentett, mivel két fiatal filmcsillag , River Phoenix és Keanu Reeves utcán élő fiú prostikat játszanak ebben a filmben. Bár társadalmi hátterük különböző, ennek ellenére barátság, később ennél több is szövődik közöttük, de sajnos az eltérő társadalmi háttér közbeszól.

4. Phladelphia. A film főszereplője egy nyíltan meleg férfi, akit Tom Hanks alakított. Nem szerepelhetett benne érdemi gyengédség férfi és férfi között. A Philadelphia az AIDS-ről, és annak morális kivetüléseiről szólt, egy betegsége miatt kírúgott, és a volt munkáltatóját beperlő halálos beteg ügyvéd életén keresztül. Ebben a filmben mutatta meg Tom Hanks először, hogy attól hogy meleg a szereplő, ő is ugyanolyan ember mint a többi.

5. C.R.A.Z.Y. A rendező filmjében egy nagycsaládban felnövő kis srác szembesül lassacskán a másságával  katolikus anyja és konzervatív apja mellett. Ebben a filmben megtalálható a kor jellemrajza, maga a mozi, és még személyiség ábrázolás is.

6. Édes2kettes. Ebben a filmben hongkongi színészsztárok  bújnak bele úgymond a melegek bőrébe. Argentínába szakadt ázsiai ázsiai melegként keverednek érzelmi kapcsolatokba egymással.

7. Brokeback Mountain- Túl a barátságon. Ez a meleg film egy egészen lenyűgöző szerelmi kapcsolatot mutat be, ami akkor is ámulatba ejtő lett volna ha egy férfi és nő lett volna a főszereplő, és másfajta társadalmi elvárások egy másféle formája áll az életre szóló szerelmük közé. Talán pont ennek köszönhető, hogy ez az alkotás Oscarokat nyert.

8. Büszkeség és bányászélet. (Pride)  A megtörtént eset a nyolcvanas évek Angliájában játszódik. A  központi politika hatására két az általuk lenézett és elnyomott csoport talált egymásra. Rájöttek hogy sokkal több közös vonás van az életükben. Így fordulhatott elő a való életben is,hogy közösen vonultak fel a melegfelvonulásokon.