Net nélküli fordítás?

A Google Translate lehetővé teszi

Net nélküli fordítás?

Még nagyobb precizitást kínál a Google akár offline üzemmódban is, ez meglepően váratlan fordulat, hiszen eddig csak internetkapcsolattal volt ez a funkció elérhető.

Igencsak hasznos lehet a Google Translate ezen opciója, ha az utazás során nincs netkapcsolatuk, vagy egyszerűen csak nem akarjuk növelni az adatforgalmunkat. Ezzel a szolgáltatással kapcsolatban jelentette a Google, hogy egy frissítésnek köszönhetően több, mint 15 százalékkal javult az offline fordítás pontossága, sőt egyes nyelveknél a 20 százalékot is meghaladja a javulás.

A pontosság javulása egyébként azt jelenti, hogy a lefordított szövegnél fejlettebb szóválasztással, jobb mondatszerkezettel találkozhat majd a felhasználó.Különösen nehéz lehet a szavak kiejtése és helyesírása olyan nyelveken, amelyek különleges írásjeleket tartalmaznak .

Ezekben az esetekben a fordító felajánlja a transzliterációt (átbetűzést), ami az idegen ábécé betű szerinti átírását jelenti a másik, a forrásnyelvtől eltérő írásrendszert használó nyelvre. A Google Translate tíz új nyelvhez (arab, bengáli, gudzsaráti, kannada, marathi, tamil, telugu és urdu) ad offline átbetűzési támogatást.