Nagy dress kód határozó 2.

A második cikkemben kicsit könnyedebb stílusokról fogok nektek írni.

Nagy dress kód határozó 2.

Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a nők szájából ruhákkal kapcsolatosan általában két mondatot hallhatsz: „Nincs egy rongyom sem.”, illetve „Mit vegyek fel?” Előfordul, hogy a költőinek hitt kérdés jogos, ugyanis léteznek olyan szabályok, melyeket érdemes betartani. Kis sorozatommal szeretnék a segítségedre lenni, hogy ne ess kétségbe, ha például olyat látsz egy étterem honlapján, hogy a dress kód smart casual. Akkor jöjjön az újabb lista: 


Casual: Ennek magyar megfelelője: hétköznapi. Ebben az esetben nincsenek megkötések, rád bízzák, hogy mit viselsz. Egyszerű, kötetlen, gyakorlatilag bármilyen hétköznapi holmi viselhető, beleértve a klasszikus farmer-póló kombinációt. Kicsit sem kell túlgondolni, sőt ez az az öltözködési szabály, amit gyakorlatilag felesleges definiálni, hiszen ha egy rendezvény annyira kötetlen, hogy nem kell meghatározni, hogy mit viseljenek a vendégek. Hölgyek és urak terén is szinte bármi viselhető. Általában ez az átlagos munkahelyi viseletet jelenti. 


Business casual: A Business formal és a Smart casual öltözet keveréke. itt már nem árt betartanod néhány szabályt, például ne viselj sportos darabokat. Farmer helyett egy könnyed szabású szövet nadrágot vegyél fel kötött pulóverrel vagy inggel.


Smart casual: Ebben az esetben gyakorlatilag nincsenek megkötések. A mindennapi öltözködésünk elegánsabb vonalát akarja megragadni. Ilyenkor is tanácsos ugyanakkor kerülni a túl sportos ruházat viselését, mint a farmert és sportcipőt. Férfiaknak szövetnadrág inggel, illetve zakóval, nőknek elegáns nadrág blúzzal ajánlott.