Most akkor káros a kávé vagy sem?

Hogyan is van pontosan?

Most akkor káros a kávé vagy sem?

A világon rengetegen fogyasztanak kávét, bizonyos kultúrákban feltétele a pozitív napindításnak. Itthon is elég népszerű a fekete csodaital, hiszen többségünk napi 8-10 órát, vagy még annál is többet dolgozik, így a koffeintől várjuk a megmentést.

Nem telik el úgy nap, hogy ne botlanánk bele olyan irományokba, ahol az egyik nap még károsnak titulálják, a másik nap pedig csodaszerként tekintenek a kávéra.

Egy amerikai tudományos újságíró úgy tartja, hogy a kávéfogyasztás nem egészségügyi témakör, hanem napi rituálé. A kutatások sokáig azt bizonygatták, hogy a hosszútávú fogyasztás szív és egyéb belsőszervek problémáihoz vezet, majd ez az információ annyira beleégett hosszú évek során az emberek tudatába, hogy csak azt mantrázzák magukban, hogy a kávé rossz.

Az elmúlt pár évben viszont helyretették ezt az információt, ugyanis kiderült, hogy a kávé nem is olyan gonosz. Sőt segíti a rák megelőzésében és a cukorbetegekre is jótékony hatással lehet. 

Összességében nem maga a fekete ital a gyilkos, hanem a vele járó egyéb cselekmények: dohányzás, stresszes életmód és a mozgás hiánya.