Mobilhackerek

Csinos nők fotóival törik fel a mobilokat

Mobilhackerek

A palesztin katonai csoportnak szokatlan támadással sikerült mobiltelefonokon tárolt információkhoz jutnia.

Tucatnyi izraeli katona mobiltelefonját sikerült feltörnie a palesztin Hamásznak, méghozzá úgy, hogy ehhez csinos nőkről készült szelfiket használtak.

A fotók valójában hamisak voltak, és azért volt rájuk szükség, hogy a katonákat behúzzák a csőbe: a képekkel vették rá ugyanis őket, hogy telepítsenek egy alkalmazást, ami ezután információk után kutatott a telefonjukon – anélkül, hogy erről tudomást szerzett volna a mobil tulajdonosa.

A vírusos app hozzáfért a telefon lokációs adataihoz, a készüléken tárolt képekhez és telefonszámokhoz, ezen kívül arra is alkalmas volt, hogy a hackerek elindítsák az eszköz kameráját és fotókat készítsenek a katonákról vagy környezetükről.

Az izraeli hadsereg egy szóvivője elismerte a különös új támadást, de azt mondta, nem történt jelentős információlopás, mert a csapdát idején felfedezték. Elmondások szerint a mostani kísérlet már a harmadik olyan próbálkozás, amikor a Hamász távolról megpróbál hozzáférni az izraeli katonák mobileszközeikhez. A mostani incidens volt szerinte az eddigi legkifinomultabb.