Mivel ronthatjuk el az első benyomást?

Az első találkozás majdnem mindent képes eldönteni. De vajon melyek azok a dolgok, amikkel el tudjuk riasztani a kiszemeltet?

Mivel ronthatjuk el az első benyomást?

A legelső találkozásnál minden legapróbb részletre is oda kell figyelni, ugyanis fél perc alatt eldől az első benyomás jó része. Igaz ezt később még lehet kicsit alakítani, de teljesen megváltoztatni szinte lehetetlen. Ezért érdemes már a kezdeti percektől ügyelni a viselkedésre, ha azt szeretné az ember, hogy szimpatikusnak találják mások. Ha valakit optimistának ismerünk meg, akkor azt okosnak, szerethetőnek, érdekesnek tartjuk függetlenül attól, hogy láttuk-e ezeknek a jelét vagy sem.

Ha pesszimistának gondoljuk az illetőt az első benyomásnál, mert mondjuk sokat panaszkodik, akkor unalmasnak, barátságtalannak és gyöngének látjuk. Durva helyzet. Mindezt pár másodperc alatt. Nagyon fontos, hogy mosolyogjunk, és főleg, hogy udvariasak legyünk. A szemkontaktusnak is nagy jelentősége van, és természetesen a testbeszédnek is.

Nem mehetünk el szó nélkül a jólöltözöttség mellett sem, de ne hagyjuk ki a jó illatot sem. Nincs annál kellemetlenebb mint amikor beszélünk valakivel és bűzlik, mint egy drogéria. Sokat nyom a latban az is, hogy hogy jó beszédkészsége legyen az embernek, de ez önmagában kevés, mert jó hallgatóságnak is tudni kell lenni. Így nem lesz a beszélgetésünk kínos és döcögős.

Ezek azok az apró tényezők, melyek a leginkább befolyásolják a első benyomást az emberekről. Persze sokat nyom a latban az is, ha magabiztosan tudunk megjelenni, mert helyén van önbecsülésünk. Az előbb felsorolt dolgok érvényesek a privát, illetve munkahelyi első benyomásokra, de ugyanezek számítanak egy első randinál is.

Azt viszont nem árt tudnunk, hogy a randevúk során még hamarabb eldől minden, hiszen akár pár másodperc is elég ahhoz, hogy a felek kialakítsanak magukban egy képet a másikról. És valójában már az első 15 percben eldől, hogy lesz e még második találka.