Mit tehetünk, ha egy férfi még nem akar kapcsolatot?

Ezek lehetnek az okok, ha a "választott" még nem akar komolyabban elköteleződni!

Mit tehetünk, ha egy férfi még nem akar kapcsolatot?

Sokszor előfordul, hogy elmentek együtt pár randira, eltöltötök néhány összebújós, szerelmes hétvégét, talán már néhány barátját már meg is ismered, majd egyszer csak közli veled, hogy ő még nem áll készen komoly kapcsolatra. Ilyenkor többnyire fogalmunk sincs, hogy mi lehet a gond, azon törjünk a fejünket, hogy mi mit ronthattunk el, holott az esetek nagy részében nem a mi hibánk. 

A szakértők szerint ilyenkor még nem kell temetnünk a kapcsolatot, hiszen sok oka lehet annak, hogy ezt az érzést váltotta ki a másikból a párkapcsolatszerű szituáció. Alapvetően, amikor megismerkedünk valakivel, akkor megjelenik a szikra, minden olyan új és izgalmas. Ennek a szakasznak nagyon nehéz ellenállni, hiszen társas lények vagyunk, és szeretjük, ha meghódíthatunk valakit. Ezek az első izgalmas hetek elfeledtetik az emberekkel a hétköznapi problémákat, de ahogyan az igazi kapcsolat előtérbe lépne, akkor jönnek a gondok, és a fék behúzása.

Ilyenkor a legjobb stratégia, ha nem erőltetjük a dolgot, hagyni kell kicsit eltávolodni az illetőt. Valószínűleg idővel miután rájön, hogy képes-e továbblépni a következő fázisba, akkor úgyis jelentkezni fog. Ez nem minden kapcsolatra igaz egyébként, sokszor előfordulhat az is, hogy a másik fél attól, hogy elveszíti a függetlenségét, vagy csak spontán magától az elköteleződéstől tart.