Mit tehetünk, ha a család nem fogadja el a párunkat?

Ezeket a tippeket nem árt megfogadni!

Mit tehetünk, ha a család nem fogadja el a párunkat?

Amikor találunk egy társat, rózsaszínben látjuk az egész világot. Úgy érezzük, hogy boldogabbak már nem is lehetnénk. Aztán jön a pofon: a család nem fogadja el a párunkat. Van olyan kapcsolat, ami nem bírja ki az ilyen jellegű támadást, vannak, akiket megerősít, ha a szülők megpróbálják megtorpedózni a köztük lévő köteléket. Meg kell értenünk a szülők szerepét is. A legtöbb esetben nem a végletekről, tehát a gyűlöletről van szó, csupán egyszerű féltésről. Az édesanya és az édesapa szeretné megvédeni a gyermekét, mindig a legjobbat akarják számára, de előfordul, hogy ezt nem a megfelelő keretek között teszik, esetleg túlzásokba esnek.

Ha szeretnénk könnyíteni a helyzeten, akkor fontos, hogy kommunikáljunk a szüleinkkel a párunkról. Emeljük ki a pozitív tulajdonságait, meséljük el, hogy miért szeretjük. Ha egy légtérben vagyunk velük, akkor kerüljük az összebújást és a csókot, hiszen nem szabad elfelejtenünk, hogy különösen az édesapák örökké csak a kislányukat látják bennünk, így számukra nehezebb feldolgozni, hogy az intimitás belépett a gyermekük életébe. A legtöbb esetben nem a végletekről, tehát a gyűlöletről van szó, csupán egyszerű féltésről. Minden helyzet egyedi, így fel kell mérnünk a terepet, rá kell jönnünk az okokra és meg kell próbálni megoldásokat találni. Ez a probléma nem fog önmagától megoldódni.

Ehhez hasonlóan akkor is tehetünk lépéseket, ha minket nem kedvel a párunk családja. Fontos a megfelelő kommunikáció. A párunkkal csapatként kell dolgoznunk, és együtt kell dolgozni a probléma megoldásán . Hasznos lehet, ha be tudunk vonni egy másik családtagot, mondjuk a párunk testvérét vagy nagynénjét. Egy olyan személyt, akire a szülők is hallgatnak. Ha azt látják, hogy ez az ember kedvel minket, azzal sokat segíthetünk a helyzetünkön.

Abban az esetben, ha csak az első találkozás volt feszélyezett, még nem kell aggódni, hiszen kezdetben mindenkinek vannak fenntartásai egy új emberrel kapcsolatban. Keresnünk kell a megoldásokat. Végső esetben szakember is bevonható, de ha bármelyik felet választásra kényszerítjük, az sosem hozhat valódi megoldást, így ezt inkább kerüljük.