Mit tegyünk, ha a párkapcsolatunkban nem működik a szex?

Sok párkapcsolat azért megy tönkre, mert nem működik a szex. De ez tényleg ekkora probléma?

Mit tegyünk, ha a párkapcsolatunkban nem működik a szex?

A szex egy csodás dolog, de az lehetne a mégcsodásabb, ha a szerelmesek között is működne, ez azonban csak keveseknél van így. De pontosan mit is tehetünk, ha nem úgy működnek a dolgok?

Mivel azzal azért tisztában vagyunk, hogy alapból a kapcsolatok egyharmadánál alig van szex, a másik egyharmadnál van, de nem olyan, mint amilyennek lennie kellene, és a harmadik harmad az, ahol minden működik az ágyban is. A szexualitás sajnos még mindig kínos téma, holott az egyik legintimebb dolog, ami két ember között történhet. Ha elvonatkoztatunk konkrétan a szextől, akkor rájövünk arra, hogy a bizalom is ilymódon tud egy kapcsolatban megerősödni, hiszen ha merünk a vágyainkról őszintén beszélni a másikkal, annál nincs is jobb érzés. De térjünk vissza az együttlétekre!

Egy szerelmespárnál a szex egy örömszzerző, kellemes időtöltés, mely a kapcsolatot is képes erősíteni, ha testileg is teljesen odaadóak vagyunk. Sokaknál már az elején eldől, hogy teljesen mások az igények, vagy éppen valami régi sérelem miatt nem tudjuk magunkat teljesen átadni az élménynek. Az utóbbinál ezt kommunikációval és türelemmel meg tudjuk oldani, ha igazán szeretnénk. 

Egy régóta tartó kapcsolatnál ez kicsit talán nehezebb lehet, hiszen itt már inkább az alapprobléma a megszokás. Nem szabad, hogy rutinszerűvé váljanak az esti összebújások, mindig úgy kell megélni, mint a legelső szenvedélyes alkalmat. Ha apránként néha megfűszerezzük valami extrával, akkor nem fog ellaposodni a lepedőakrobatika.